Dodurga Belediyesi Kültür Şenlikleri Yapıldı

Çorum’un Dodurga Belediyesi tarafından bu yıl 6. düzenlenen Dodurga Dayanışma, Kaynaşma ve Kültür Şenlikleri yapıldı.

Dodurga Belediyesi Kültür Şenlikleri Yapıldı
Şenlikte yer alan eğlence ve müzik programı Afyonkarahisar’da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlama nedeniyle iptal edilirken, sadece karakucak güreşlerine yer verildi.

Şenliğe Vali Sabri Başköy, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Dodurga Kaymakamı Bülent Güven, Dodurga Belediye Başkanı Bekir Kılıç, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Karakaya, Sungurlu Belediye Başkanı Selahattin Uzunkaya, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı ve güreşseverler katıldı.

Programda bir konuşma yapan AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu, er meydanının Türk milleti için önemli olduğunu belirterek, bu meydanlardaki yiğitlik mertliği ve civanlığı herkesin hayatının bir parçası haline getirdiğini söyledi.

Ancak erlikten ve yiğitlikten nasibini almamış olanların kurdukları hain pusular ve mayınlarla Mehmetçikleri, erleri ve bu ülkenin yiğitlerini katlettiklerini dile getiren Uslu, “Acımız büyük. Geçen haftalarda şehitlerimizi uğurladık. Şimdi iki şehidimizi daha yarın yada Pazartesi uğurlayacağız. Bağrımıza basacağız” dedi.

Konuşmasında şehitlerle ilgili söylemlere de dikkat çeken Uslu, “Aslında bazıları şehitler için çok şey söylüyorlar. Sanki ilk defa şehit veriyormuşuz ve tanışıyormuşuz gibi. Oysa bu milletin geçmişini bilenler, bu milletin adalet sağlamak üzere, özgürlük sağlamak üzede geçmişte verdiği mücadeleyi bilenler aslında bizim Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Yemen’de, Meydan Muhaberesi’nde nice koç yiğitleri kurban ettiklerimizi bilirler. Eğer bu al bayraklar özgürce dalgalanıyorsa Türk milletinin karakterinde var olan özgürlük anlayışından, vatanseverlikten vede şehadeti mertebelerin en yükseği görmüş olmaktan kaynaklanmaktadır. Dünyadaki, coğrafyamızdaki dağlarımızdan, özgürlüğümüzden, bayrağımızdan, ezanımızdan vazgeçeceksek o zaman şehitte olmaz, gazide olmaz ancak bu topraklarda özgürce yaşamanın başı dik yaşamanın bir bedeli var. Bu bedeli dün dedelerimiz ödedi bugün çocuklarımız ödüyorlar. Biz ödedik yeter ki bizim bayrağımız ebediyete kadar göklerde kadar dalgalansın devletimiz ebet müddet olsun istiyoruz. Bu meydanlar eğlenme, vakit geçirme alanları değil. Mertlik ve civanlık kültürünün devam ettirildiği gelecek nesillere taşındığı meydanlardır” diye konuştu.

Salim Uslu, şenlikler kapsamında yeralan müzikli eğlence programını iptal eden Belediye Başkanı Bekir Kılıç’a teşekkür ederken, şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diledi.

Yapılan konuşmaların ardından güreş müsabakalarına geçildi. Müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara ödülleri Vali Sabri Başköy ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu tarafından verildi.

Kaynak: İHA