Bozüyük Ülkü Ocakları Başkanı Orhan Kutlu Açıklama Yaptı

Bozüyük Ülkü Ocakları Başkanı Orhan Kutlu, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinden gelen kara haberle yüreklerin dağlandığını belirterek, ''Yaşanan bu süreçte, öfkemiz sağduyumuzun önüne geçmemelidir'' dedi.

Kutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 şehidin vatan toprağına karışmış al kanlarının al bayrak olduğunu, sadece PKK'dan ibaret olan bir düşmanın değil, Türkiye'nin bekasına kasteden kirli bir ittifakın saldırısı olduğunu ifade etti.

Yaşananların kirli bir haçlı kuşatması olduğunu savunan Kutlu, şöyle devam etti:

''Yüce Türk milletinin bin yıldır süren kavgası bugün de devam etmektedir. Milli mücadele ruhuyla 100 yıl önce vatan toprağını kirli senaryolara nasıl mezar ettiysek, bugün de milletçe bu saldırıları göğüs gereceğiz. Anlaşılmalıdır ki, dün olduğu gibi bugün de emperyalist güçlerin kirli tezgahlarıyla ülkemizin bekasına, birliğine ve bütünlüğüne kasteden kalleşler saldırmaktadır. Yaşanan kalleşçe saldırılar yüce Türk milletinin iradesini asla kırmamalı, boynunu büktürmemeli. Aziz milletimiz teslimiyet ve acziyet içinde olanlara inat, başı dik olmalıdır. Yaşanan bu süreçte, öfkemiz sağduyumuzun önüne geçmemelidir.''

Kandil'e al bayrağı dikme cesaretini gösteren bir siyasi iradeye destek verileceği bilgisinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından dile getirildiğini anlatan Kutlu, yaşanan süreçte Türk milletinin kardeşlik ruhuna, milli şuur ve iman bütünlüğüne, bağımsızlığına ve bekasına sahip çıkmaya devam edeceklerini kaydetti.

Muhabir: Barış Eren / Mehmet Candikmen

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA