Konya İl Genel Meclisi'nde Eğitim Yardımları Görüşülecek

Konya İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantılarında, 4 bağışçının eğitim yardımları müzakere edilecek.

Konya İl Genel Meclisi'nden yapılan açıklamada, Derbent, Karatay ve Altınekin'de bulunan taşınmazların hayırseverler tarafından ilköğretim, ortaöğretim ve İmam Hatip Lisesi yapılması talebinin müzakere edileceği bildirildi.

Açıklamada, talepler doğrultusunda, Derbent Camiikebir Mahallesi'nde mülkiyeti Mustafa Özoğlu'na ait 648 bin 18 metrekare taşınmazın Derbent İlköğretim Okulu'na şartlı bağışı, Karatay Küçükkumköprü Mahallesi'nde, mülkiyeti Mevlüt Dayıoğlu'na ait olan ve imar planında ortaöğretim tesis alanı olarak belirlenen taşınmazın okul yeri olarak şartlı bağışının görüşüleceği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Altınekin Akıncılar beldesinde mülkiyeti Ahmet Ateş, Hüseyin Ateş, Bekir Ateş, Mustafa Ateş ve Ramazan Ateş'e ait olan, imar planında ortaöğretim tesis alanı olarak belirlenen taşınmazın anahtar teslimi 10 derslikli imam hatip lisesi yapılmak üzere şartlı bağışı konuları görüşülerek karara bağlanacak. Hayırsever Fatma Akgül tarafından Adnan Akgül Özel Eğitim Meslek Lisesi adının verilmesi şartıyla İl Özel İdaresi hesaplarına yatırılan 300 bin liralık şartlı bağışın da İl Özel İdaresi bütçesine bütçelendirilip bütçelendirilmeyeceği yine Meclis'in eğitim yatırımları arasında görüşeceği önemli bir diğer madde. Eğitim bağışlarının yanı sıra, ilçelerdeki okulların bakım ve onarımları da Meclis'in Ekim ayı gündeminde yer alacak.''

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA