'Yunus Emre’nin Hak ve Halk Sevgisi Yüklü Mesajları Yürekleri Rahatlatıyor'

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Yunus Emre’nin Hak ve halk sevgisini öne çıkaran mesajlarının yürekleri rahatlatıcı nefes olduğunu belirtti.

'Yunus Emre’nin Hak ve Halk Sevgisi Yüklü Mesajları Yürekleri Rahatlatıyor'
Palta, “Toplumsal meselelerin kaynağının ve çözümünün insanın zihninde ve kalbinde olduğunu söylemiş, barış içinde yaşamak için yarın da geçerli olacak tespitlerde bulunmuştur. Bu yüzden Yunus Emre’yi, O'nun sevgi ve mesajını dünyaya ulaştırmak insanlık adına önemli bir kazançtır.” dedi.

Aksaray ve Kırşehir valilikleri tarafından ortaklaşa her yıl düzenlenen 'Yunus Emre'yi Anma Etkinliği, Ortaköy ilçesi Sarıkaraman beldesi Ziyarettepe mevkiinde gerçekleştirildi.

Programda konuşan Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta, Yunus Emre’yi, her yıl olduğu gibi bu yıl da huşu içerisinde andıklarını söyledi.

Palta, “Tabi ki Yunus’a ve Yunus’un fikirlerine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Anadolu coğrafyasında kendi yaşadığı dönemde, en zor dönemlerde, karmaşanın olduğu dönemlerde fikirleri ile düşünceleri ile söylemleri ile şiirleri ile çok büyük hizmetler yapmış Yunus. Şu anda bile o söylediği söylemlere ihtiyacımız var. Düşüncelerine ihtiyacımız var. Bizim Yunusların, Mevlanaların, Hacı Bayram Velilerin, Somuncubabaların, Ahi Evranların ve bu Anadolu’yu mayalayan bu insanların düşüncelerini sahiplenmemiz lazım. Bunu gençlerimize ve bizim geleceğimiz olan, yarınlarımız olan evlatlarımıza Yunusların fikir ve düşüncelerini biraz daha empoze etmemiz gerekir diye düşünüyorum. Yoksa gerçekten sevginin, kardeşliğin hakim olduğu, barışın hakim olduğu dünyayı ancak Yunus ve Yunus’un düşünceleri hakim olursa sağlarız diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

"YUNUS EMRE’Yİ ÇOCUKLARIMIZA DA AŞILAMALIYIZ"

Aksaray Valisi Selami Altınok da Yunus Emre’nin ve onun gibi birçok değerli zatın bu topraklardan çıktığını belirterek, “Bu topraklardan çıkmış insanlar buraların vatan olmasına, kültürleri ve değerleri ile sebep olmuş insanlar, bunları yeni nesillere de öğretmemiz lazım. Çocuklarımızı bir mecburiyet olarak bu gibi törenlere getirmekten ziyade, çocuklarımızın ruhlarında, iç dünyalarında, gelecekte hayatlarını oluşturacakları, bu gelişim çağında bu şuurla, bu değerlerle bu inançla yetişmelerini sağlamamız lazım.” şeklinde konuştu.

Bu toprakların vatan olmasında; Yunus Emre ve Yunus Emre gibi erenlerin, Mevlana’nın, Pir Sultan Abdal’ın, Karacaoğlan’ın, Reyhani’nin, Sümmani’nin ve bugün cenazesi kılınacak olan Neşet Ertaş’ın çok büyük katkısı olduğunu sözlerine ekleyen Vali Altınok, "Vatan olma noktasında şiirlerini de dinleyince, bakıyorsunuz 700 yıl önce de bir ve birlik olma noktasında çok büyük gayretler varmış. Bu topraklarda hep fitne çıkaran, bu milleti birbirine düşüren, birbirinin kavgasından medet uman bir sürü insan olmuş. Bu coğrafya önemli bir coğrafya.” dedi.

Konuşmaların ardından, Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Osman Nuri Ercan tarafından canlandırılan temsili Yunus Emre sahneye çıktı ve birbirinden güzel şiirler okudu. Yunus Emre’nin şiirleri, sözleri ve tasavvuf musikisinden eserler okuyan temsili Yunus Emre, ardından protokol üyelerine ve vatandaşlara alıç dağıttı.

Ardından, Türk Tasavvuf Musikisi konseri ve sema gösterisi sahne aldı. Son olarak, protokol üyeleri Yunus Emre’nin Çilehanesi’ni ziyaret etti.