Libya'da, Öldürülen Abd Büyükelçisi Chiris Stevens Anısına Tören Düzenlendi

Libya'nın Başkenti Trablus'ta, öldürülen ABD Büyükelçisi Christopher Stevens anısına tören düzenlendi.

Milli Ulusal Kongre salonunda düzenlenen anma törenine, Libya Cumhurbaşkanı Muhammed el-Mugaryef, Başbakan Mustafa Ebu Şakur ve ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı William Burns'ın yanı sıra bir çok üst düzey yetkili katıldı.

Libya ve ABD milli marşlarının okunmasıyla başlayan törende, Stevens anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı duruşunun ardından kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı el-Mugaryef, Stevens'in Libya devrimine başından beri sahip çıkmış bir kişi olduğunu vurgularak, ailesine ve Amerikan halkına başsağlığı dileklerini iletti.

Bakan yardımcısı William Burs ise, Stevens'in Amerikan halkına büyük hizmetleri dokunduğunu belirterek, onu hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi.

Tören, konukların Stevens için salona konulan hatıra defterine taziye dileklerini yazmalarının ardından son buldu.

-Türk Büyükelçisi'nin değerlendirmeleri-

Törene katılan Türkiye'nin Libya Büyükelçisi Ali Kemal Aydın AA muhabirine yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

''Çok yakın meslektaşımız ve arkadaşımızdı. Trajik bir sonla karşılaştı, bundan büyük üzüntü duyduk. Kendisi hem devrim öncesi hem de devrim sonrası Libya'da görev yapmış değerli bir diplomattı. Libya'nın yeni dönemde istikrara kavuşması için önemli bir çaba içerisindeydi. Libyalılar tarafından sevilen bir kişiydi. Libya halkı ve Libya yönetimi bu saldırıdan büyük üzüntü duydu''

Aydın, Kongre'de Stevens için düzenlenen törenin Libya halkı ve yönetiminin olaydan duyduğu üzüntünün ifadesi olduğunu söyledi.

Muhabir: Emrah Kekilli - Mustafa Yıldız

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA