Aspendos Festivali’nde “Tannhäuser” Gecesi Yaşandı

19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, ünlü Alman besteci Richard Wagner’in Tannhäuser operası ile devam etti.

Aspendos Festivali’nde  “Tannhäuser”  Gecesi Yaşandı
Alman rejisör Peter Hans Lehmann’ın sahneye koyduğu, Wagner’in etkileyici müziğinin tüm renklerini içinde barındıran, insan ruhunun ancak aşk ile kurtulacağının anlatıldığı efsanevi Tannhäuser operasını, Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları sahneledi. Aspendos Antik Tiyatro’da sanatseverlerle buluşan Tannhäuser’de, sanatçılar performanslarıyla beğenildi.

ANKARA OPERASI SAHNELEDİ

Gecede orkestrayı şef Winfried Müller yönetti. Alessandro Cedrone, Philip White ve Lyubomira Aleksandrova‘nın koro şefi olduğu eserde; dekor ve kostüm Savaş Camgöz, ışık tasarım ise Fuat Gök imzası taşıyor. Bale sanatçılarınında yer aldığı eserin koreografisi ise Nilgün Bilsel Demireller’e ait. Eserde; Tuncay Kurtoğlu, “Hermann Landgraf Von Thuringen”, Efe Kışlalı “Tannhauser”, Feryal Türkoğlu, “Elisabeth”, Mehlika Karadeniz “Venüs”, Arda Aktar, “Wolfram Von Eschinbach” rolüyle sahne aldı.

FESTİVAL 'CARMİNA BURANA' İLE VEDA EDİYOR

Sona yaklaşan 19. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali muhteşem bir konserle sanatseverlere veda edecek. Festivalin kapanış konseri Carmina Burana’yı, festivalin ev sahibi Antalya Devlet Opera ve Balesi sahneye koyuyor. Ünlü Alman besteci Carl Orff tarafından oluşturulan sahne kantatı Carmina Burana, 120 kişilik dev bir kadroyla 17 Eylül Pazartesi günü saat 20:30‘da Aspendos Antik Tiyatro’da sanatseverlerin karşısında olacak. Eserde orkestrayı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni Şef Rengim Gökmen yönetecek. Kapanış temsilinin bilet fiyatı diğer temsillerden farklı olarak 10 TL’den satışa sunuldu .
Kaynak: İHA