Bayat Ekmekle Kazancını İkiye Katladı

Ordu'nun Mesudiye ilçesi Yeşilce beldesinde pide ustası Nevin Öcal (58), bayatlayan pideleri değerlendirince işleri ve kazancı ikiye katlandı.

Bayat Ekmekle Kazancını İkiye Katladı
Yeşilce Beldesinde iki yıl öncesine kadar kendi iş yerinde pide ustalığı yapan Nevin Öcal, bayatlayan pidelerden yaptığı 'Puaç'ı müşterilerine sevdirince kolilerle farklı illere göndermeye başladı.

Tamamen yenilmeyen ve bayatlayan pidelerin çöpe atılmasından sürekli rahatsız olduğunu dile getiren puaç ustası Nevin Öcal, "Bayatlamış pideleri nasıl değerlendirebilirim diye düşünürken ortaya büyük bir kesimin beğendiği 'puaç' çıktı. Puaç sayesinde hem işlerim ikiye katlandı, hem de milli servetimiz çöpe atılmaktan kurtuldu" dedi.

Siparişlere yetişmekte zorlandığının altını çizen Öcal, "İstanbul, Ankara ve diğer illerden gelen siparişleri karşılamak için gece gündüz çalışıyoruz. İnsanlarımız puaça gösterdiği ilgi hepimizi mutlu ediyor" diye konuştu.

Puaçın yapımından bahseden Öçal, konuşmasına şöyle devam etti: "Bayat pideleri su ve tuzla tekrar hamur haline getiriyorum. Simit şeklini verdiğimiz puaçları daha öncesinde ısıttığımız fırında bir süre pişiriyoruz. Daha sonra fırından alınan puaçlar dışarıda çıtır çıtır olana kadar kurutuluyor. Bu şekilde kurutulan puaçlar iki yıl boyunca bozulmadan bir kenarda durabiliyor." YEŞİLCELİLER PUAÇ'I ÇOK SEVİYOR Yeşilçe Belediye Başkanı Feyzi Ünal da, "Nevin hanımın bayatlayan ekmekleri nasıl değerlendirebilirim düşüncesinden yola çıkarak kendisine büyük bir iş kapısı açılması bizleri mutlu ediyor. Yeşilceliler puaçı çok seviyor. Buraya gelen konuklarımıza bu tadı tattırıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA