Ciha Kalesi İlgi Bekliyor

Rize'nin Hemşin ilçe yolu üzerinde bulunan ve Rize Pazar ilçesine 7 kilometre uzaklıkta yer alan Ciha Kalesi, ilgi görmeyi bekliyor.

Ciha Kalesi İlgi Bekliyor
Hemşin karayolundan da görülebilen Yücehisar köyündeki Ciha Kalesi’nin onarımı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Müzeler Müdürlüğü tarafından yapılacak

Gerekli planlamanın Son aşamasına gelindiğini belirten Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu “Ciha Kalesi'ni Rize turizmine kazandırmak için çalışmalarımız başladı.

Rize'nin Pazar İlçesi'ne 7 kilometre mesafedeki Hemşin Deresi'nin doğusunda yer alan Yücehisar köyündeki Ciha Kalesi 14. yüzyılda Cenevizliler tarafından gözlem ve haberleşmeyi sağlamak amacıyla çevreye hakim bir tepede inşa edilmiş. Kale’nin bölgeye yeni bir turizm hareketliliği kazandırmasını planlıyoruz. Dairesel bir plana sahip kalenin giriş kapısı kuzey doğusundadır ve iki kule ile desteklenmiştir. Ortada ise yine daire planlı bir kule daha vardır. Kaleden, bugüne sadece sur kalıntıları ulaşabilmiştir. Tarihi mekanları merak edenler tarafından muhteşem doğa manzarası ile Ciha Kalesi keşif tutkunları tarafından görülmeye değer alanlar arasında yer almaktadır" dedi.

Kaynak: İHA