Pazaryolu’ndan Myammar-Arakan’a Yardım

Pazaryolu Müftülüğü'nce Myammar-Arakan bölgesi için 7 bin 919 TL yardım toplandı.

Pazaryolu’ndan Myammar-Arakan’a Yardım
Diyanet İşleri Başkanlığının başlatmış olduğu yardım kampanyasına halkın özel bir ilgi gösterdiğini belirten Pazaryolu Müftüsü Cahit Küçükyıldız, “Bu ancak Müslüman duyarlılığıyla açıklanabilecek bir durumdur ve milletimiz bu kardeşlik bilincini hep içinde taşımıştır. Çünkü bunu milletimiz Efendimiz’in, “… Kim, din kardeşinin bir ihtiyacını giderirse, Allah da onun ihtiyacını giderir…” (Buhârî, “Mezâlim”, 3; “İkrah”,7; Müslim, “Birr”, 58;Tirmizî, “Hudud”,3.) Hadisi Şerif’inin aşkına yapmaktadır” dedi.

Ramazan ayı boyunca da gerekli hassasiyeti göstererek yardımların devam etmesini sağlayacaklarını söyleyen Küçükyıldız, âlemi rahmetiyle kuşatan ramazan ayının gölgesinde dünyanın her köşesindeki mazluma ve mağdura duasını eksik etmediği gibi maddi desteğini de eksik etmeyen tüm Müslümanlara ve Pazaryolu halkına, ayrıca gayretlerinden dolayı din görevlilerine teşekkür etti.

Ramazan ayı boyunca sürecek kampanya kapsamında vatandaşlar fitre ve zekâtlarını da Arakanlı Müslümanlara gönderebilecek. Ayrıca kampanya boyunca bütün operatörlerden "Arakan" yazıp 5601'e kısa mesaj gönderdiklerinde 5 lira bağışta bulunmuş olacak .
Kaynak: İHA