Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Akman Çankırı’da

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Çankırı’ya geldi.

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Akman Çankırı’da
AK Parti Çankırı milletvekili Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı irfan Dinç, AK Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu ile birlikte Çankırı Valiliğini ziyaret eden Bakan Yardımcısı Nurettin Akman’a Vali Özcan brifing verdi.

Bakan Yardımcısı Akman, Çankırı milletvekilliği döneminde güzel işlere imza attıklarını ve memlekete hizmet için çalışmaya devam edeceklerini söyleyerek, bakanlık olarak Çankırı’ya yapılacak çalışmaların takipçisi olacaklarını belirtti.

Tatlı Çay ve Acı Çay’da yapılacak çalışmaların Çankırı için önemli olduğunu vurgulayan Akman, bu konuda elinden geleni yapacağını kaydetti.

Ilgaz Dağı’nın Çankırı bölümünde Kastamonu tarafında olduğu gibi bir Milli Park olacağını kaydeden Akman, “Yapılacak olan Milli Park için ilk etapta 600 bin lira aktarılacak. Bunun yanında Yıldıztepe’de bulunan Orman İşletme Müdürlüğüne ait bina da ihale edilecek. Burası da güzel bir dinlenme yeri haline dönüşecek. Ilgaz Dağı’nın bu tarafının da aynı şekilde canlanmasını istiyoruz” diye konuştu.

Bölgede yapılacak olan baraj çalışmalarıyla ilgili de açıklama yapan Akman, Çankırı’nın birçok yerinde baraj çalışması yapıldığını aktardı. Akman, valilik ziyaretinin ardından esnaf ziyaretlerinde bulunarak Çankırı Belediyesi’ne geldi.

Akman, bir süre belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı. Belediye Başkanı İrfan Dinç, Bakan Yardımcısı Nurettin Akman’ın Ankara İl Başkanlığı görevinden itibaren gerek milletvekilliği gerekse bakan yardımcılığı dönemlerinde Çankırı ile ilgili konuların takip çisi olduğunu belirterek “Sayın Bakan Yardımcımız şu an bulunduğu konum itibariyle çok önemli bir noktada. Kendileri her zaman bizlere destek veriyor. Bakanlığın sorumluluğunda olan ağaçlandırma, acıçay ıslahı ve Esentepe Köprüsü gibi konularda öncelikli ve kısa sürede sonuçlanacak çalışmaları kendilerinden istirham ediyoruz” dedi.

Bakan Yardımcısı Nurettin Akman da konuşmasında “Çankırı’nın önemli sorunlarının çözümü için çalışıyoruz. Bizim burada en önemli ihtiyaç duyduğumuz şey birlik ve beraberlik içinde olmamızdır. Çoğunluk bir olalım iri olalım diri olalım anlayışına sahip olursa küçük azınlıklar da buna uymak zorunda kalacak. Hayatımda en çok istediğim şey birlik ve beraberliğin sağlanması” diye konuştu.

Bakan Yardımcısı Akman kendisi için gerçekleştirilen karşılama için teşekkür ettiği konuşmasında, “Bizler de milletvekillerimizle etle tırnak gibi olarak çalışıp bu memlekete hizmet etmek durumundayız. Değerli arkadaşlar bu makamlar gelip geçici, görev süremiz içerisinde bu memlekete bu ne kadar güzel hizmetler yapabilirsek Çankırı’yı geleceğe o kadar iyi hazırlarız” dedi.

Milletvekili Hüseyin Filiz ise Çankırı’ya hizmet için yoğun bir çaba içinde olduklarını belirterek birlik ve beraberliğin hizmet verimliliği açısından önemine vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı İrfan Dinç, Akman’a ahşap oyma saray sehpası hediye etti. Akman belediye ziyaretinin ardından parti teşkilatını ziyaret etmek üzere AK Parti il binasına geçti .
Kaynak: İHA