Selçuklu Tıp’ta 5 Çocuğun Kalbindeki Delik Ameliyatsız Kapatıldı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Bölümü’nde tedavi gören 5 çocuğun kalbindeki delikler ameliyatsız kapatıldı.

Selçuklu Tıp’ta 5 Çocuğun Kalbindeki Delik Ameliyatsız Kapatıldı
Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaklaşık 30 dakika süren anjiyo işlemi başarıyla tamamlandı ve kalbi delik olan Yağmur Altan (8), Fethullah Afşar (15), Gülsüm Rana Karalı (6), Sena Çakmak (12), Çağla Erdoğan (2) tedavi sürecinden sonra taburcu edildi.

Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Oran, kalbi delik çocuğu olan ailelerin bu müdahale için geç kalmaması gerektiğini vurgulayarak, “Erken teşhis, kalpteki delikleri daha kolay kapatmamıza yardımcı oluyor. Riski de az olan bu müdahaleyle çocuklar hemen sağlıklarına kavuşabiliyorlar. Arkadaşları gibi koşup oynayabiliyorlar” dedi.

Prof. Dr. Bülent Oran, dünyada ve ülkemizde kalp hastalığının büyük bir sorun olduğunu belirterek, “Hastanemize gelen 5 çocuğumuzun kalbindeki delikleri başarıyla kapattık. Ailelerin bilinçlenip erken yaşlarda çocuklarını doktora götürmesi çok önemli. Çünkü erken teşhisle bu delikleri hemen kapatabiliyoruz. Geç kalınması durumunda çocuğun hayatı da tehlikeye giriyor. Bize gelen ailelerin bu konuda bilinçli olduğunu görmek bizi mutlu ediyor. Ayrıca hastanemizde başarıyla gerçekleştirilen bu müdahaleler için ailelerin il dışına gitmesine gerek yok. Hastanemizde bütün modern imkanlara sahip anjiyo laboratuvarımızda bu işlemi çok rahat bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Bu tür işlemlerde komplikasyon oranı da çok düşüktür. Açık kalp ameliyatına göre bu müdahale daha az riskli bir yöntemdir. Kalp içi ve kalp dışı delikleri bu yöntemle güvenli bir şekilde kapatıyoruz. Cerrahi kesi olmadığı için yara izi de kalmıyor” şeklinde konuştu.

8 yaşındaki Yağmur Altan’ın annesi Filiz Altan, kızının okula giderken çok yorulduğunu belirterek, “Doktora gittiğimizde bizi kalp doktoruna yönlendirdi. Kalbinde delik olduğunu öğrenince telaşlandık. Ancak Doktorlar ufak bir müdahaleyle bu deliğin kapatılabileceğini söylediler. Kızımın sağlığına kavuşmasından dolayı mutluyuz. Doktorlara teşekkür ederiz” dedi.

Konya’nın Beyşehir İlçesi’nden gelen Fethullah Afşar’ın babası Yılmaz Afşar ise, “Oğlum nefes almakta zorlanıyordu. Doktorlar, nefes darlığının kilosundan olabileceğini söylediler. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gittik. Buraya gönderdiler. Kalbindeki delik kapatıldı. Şuan sağlığı gayet iyi” diye konuştu.

Kaynak: İHA