Vali Özdemir Çakacak Milli Eğitim’den Brifing Aldı

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Milli Eğitim Müdürlüğü’nden brifing alarak, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı hazırlıklarını değerlendirdi.

Vali Özdemir Çakacak Milli Eğitim’den Brifing Aldı
Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde toplantı düzenlendi.

Toplantıya, Vali Yardımcısı M. Fikret Çavuş, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, müdür yardımcıları ve şube müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Özdemir Çakacak, hükümetin birinci önceliğinin eğitim olduğunu belirterek, 12 yıllık zorunlu eğitim sistemi ile ilgili Kırşehir’de yapılan çalışmaları değerlendirmek istediğini söyledi.

Okullaşma oranının arttırılmasının önemine dikkat çeken Vali Özdemir Çakacak; “Sahip olduğumuz genç nüfusumuz ülkemizin en büyük sermayesidir. Bu nedenle zorunlu eğitim süresi 12 yıla çıkarılmıştır. Yeni sistemin eksiksiz şekilde uygulanması ve gençlerimizin eğitimi için kamu görevini ibadet olarak gören bir anlayışla çalışacağız. Eğitimde marka olmuş bir kent olarak yeni dönemde de teslim aldığımız bayrağı daha ileriye taşıyacağız” dedi.

Toplantı, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin’in 2012 - 2013 eğitim-öğretim yılı hazırları ve Kırşehir’in eğitim durumu hakkında brifing vermesi ile sona erdi .
Kaynak: İHA