Kırıkkale'de Göletlere 20 Bin Balık Bırakıldı

Kırıkkale'de balık yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla göletlere balık yavrusu bırakıldı. İki ayrı gölete 20 bin sazan balığı yavrusu bırakıldı.

Kent genelinde balık yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, balık üretiminin ve gölet verimliliğinin artırılması amacıyla, Tarım Bakanlığı tarafından yürütülen 2012 balıklandırma programı kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tarafından tahsisi yapılan sazan balığı yavrusu, merkeze bağlı Ahıllı köyü sulama göleti ile Keskin ilçesine bağlı Cinali köyü sulama göletine 20 bin adet sazan balığı yavrusu bırakıldı.

Periyotlar halinde yakalanan balıkların boy ve ağırlıkları tespit edilerek, gelişme durumları incelenecek ve yavru balıklar büyüyünceye kadar hiç bir şekilde avcılığına izin verilmeyeceği belirtildi.

Balıklandırma çalışmalarına Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Orhan Çetin, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mustafa Güneş, köy muhtarları Davut Doğan ile Harun Geçer katıldı.

İl Müdürü Kırbaş, burada yaptığı konuşmada, ileri ki dönemlerde bu kaynağın avcılığa açılmasıyla birlikte, avlanmak isteyen yöre insanının, balıklandırma yoluyla bırakılan balıkları değil, bunların üremesiyle hasıl olacak balıkların çoğalması neticesinde yetişen balıklardan avlanmak suretiyle hem ekonomik olarak yararlanabileceklerini hem de su ürünlerinin sürdürülebilirliği sağlanacağını bildirdi.

Yayıncı: Emrah Yaşar
Kaynak: AA