Şamil Tayyar: Hilmi Özkök'e paşa değil bey diyorlar

AK Partili Şamil Tayyar, Ergenekon davası kapsamında ifade veren Eski Genelkurmay Başkanı Özkök'ün baskı altında olduğunu söyleyerek 'Ordu evine gidiyor ama kimse ona itibar etmiyor. Özkök’e paşa diye hitap etmiyorlar, Hilmi Bey diyorlar' dedi.

Şamil Tayyar: Hilmi Özkök'e paşa değil bey diyorlar
Ergenekon davası bugün tarihi günlerinden birini yaşadı. Dava kapsamında ifade veren Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, kuvvet komutanlarının muhtırayı gündeme getirdiğini doğrulayarak '2003 yılında AK Parti'ye muhtıra verelim denildi. Muhtıra verelim sözü resmi bir teklif değildi. Ben ve astlarım arasında görüş farkları oldu ' dedi.

'ÖZKÖK'ÜN İFADESİ ÖNEMLİ AMA EKSİK'

İşte eski Genelkurmay Başkanı Özkök'ün verdiği bu çarpıcı ifade Haber Türk ekranlarında Gün Ortası programına katılan AK Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, tarafından değerlendirildi. Özkök'ün ifadesinin önemli olduğunu belirten Tayyar, ifadenin eksik olabileceğine de dikkat çekti. 'Bunun sadece bir fikir egzersizi olmasının ötesinde ciddi bir muhtıra çalışması olduğu anlaşılıyor ' diyen Tayyar, 'Hilmi Özkök bir tarafta tarihe ışık tutmaya çalışırken bir taraftan da sanki mahalle baskısı altında kalmış gibi gözüküyor. Keşke o günkü olanları daha net ve kararlı bir şekilde ortaya koyabilse. Bu şekilde sürece daha fazla katkısı olur diye düşünüyorum' dedi.

'PAŞA YERİNE HİLMİ BEY'
Hilmi Özkök'ün üzerinde bir baskı olduğunu ve rahat konuşamadığını ifade eden Tayyar, 'Hilmi Özkük'ün bütün hayatı orduda geçmiş. Bütün arkadaşları üniformalı. Ordu evine gidiyor ama kimse ona itibar etmiyor. Özkök'e paşa diye hitap etmiyorlar, Hilmi Bey diyorlar. Bu sivil ifadeyi bir aşağılama unsuru olarak kullanıyorlar. Arkadaş çevresi kalmadı, bu yüzden yoğun bir mahalle baskısı altında kaldığı yönde bizi bilgiler geliyor' diye ekledi.