Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı: Her şehit, her gazi ailemizin bireyidir

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ''Her şehit, her gazi bizim ulusal düzeydeki ailemizin bireyleridir'' dedi.

Bakan Yazıcı, Rize Valiliği'nde düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nın ardından eski Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Maksut Mete'nin annesi Ayşe Mete'nin İyidere ilçesindeki cenaze törenine katıldı.

Cenaze töreni sonrası Rize Valiliği tarafından şehit aileleri ve gaziler için düzenlenen iftara katılan Yazıcı, şehitlik ve gazilik kavramının vatanını, milletini ve insanı seven herkesi duygulandırdığını söyledi.

Vatanın korunmasında şehitlerin büyük bir pay sahibi olduğunu vurgulayan Yazıcı, şunları söyledi:

''Türkiye'nin en önemli sorunlarından terörle mücadele bağlamında güvenlik güçlerimiz gece gündüz demeden kararlılıkla görevlerini ifa ederken bu coğrafyada yaşayan insanlar arasında hiçbir ayrım yapmadan Türk, Kürt, Çerkez ve Boşnak demeden vatandaş nitelemesiyle herkesin yaşama hakkını korumaya bakıyor. Güvenlik güçlerimiz birtakım teröristleri bertaraf etmek zorunda kalıyorsa, insanımızın yaşama hakkını korumak için bunu yapıyor.

Şehit ve gazilerimize çok borcumuz var. İmkanlarımız ölçüsünde şehit aileleri ve gazilerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için düzenleme yapıyoruz. Meclis tatile girmeden yaptığımız yasal düzenleme ile şehitlerimizin yakınlarına daha önce bir kişi olan çalışma imkanını iki kişiye çıkardık. 2010 yılında yaptığımız yasal düzenlemelerle şehit aileleri ve gazilerimize pozitif ayrımcılıklar sağladık.''

Türkiye'de şehit ve gazi ailelerinin büyük bir aile olduğunu belirten Yazıcı, ''Türkiye Cumhuriyeti bireyleri olarak bizim bir ailemiz var ve biz buna Türk milleti diyoruz. Her şehit, her gazi bizim ulusal düzeydeki ailemizin bireyleridir. Şehit ve gazi ailelerine minnettarım. Bu toprağın her parçası şehit kanlarıyla sulanmıştır. Dolayısıyla vatan mukaddes, şehitlerimiz aziz, gazilerimiz mukaddes'' ifadelerini kullandı.

Muhabir: Muhittin Sandıkçı / Burak Altunöz

Yayıncı: Selçuk Aval
Kaynak: AA