Şamil Tayyar 48 saat süren sessizliğini Beyaz Tv'ye bozdu

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün önceki gün PKK tarafından kaçırılmasının ardından, "PKK CHP’li Aygün’ü misafir etmiş. Muhabbetiniz bol olsun, olsun da millet bu numarayı yemez" şeklinde tweet atan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, o açıklamaların ardından ilk kez konuştu.

Şamil Tayyar 48 saat süren sessizliğini Beyaz Tv'ye bozdu
Beyaz Tv 'de daimi yorumculuğunu da yaptığı “1 'e Bir” programında, Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce 'nin yaptığı açıklamaları nedeniyle sert tepki gösterdiği ve ağır ifadeler kullandığı Şamil Tayyar 48 saat sonra sessizliğini bozdu.

MUHARREM İNCE'YE AĞIR GÖNDERME
Sosyal paylaşım sitesi Twitter 'daki mesajlarından sonra Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce 'nin hakaret ve aşağılayıcı ifadeler içeren açıklamalar yaptığını söyleyen Tayyar “Muharrem İnce kendisine yakışan ahlaktan ve şereften yoksun bir uslüple seslendi. Kılıçdaroğlu da beni ve Hüseyin Çelik 'i kasteden hakaret içerikli ve iftiralar olan bir açıklama yaptı.” dedi.

HÜSEYİN AYGÜN DAĞLARI ÖZLEDİĞİNİ SÖYLÜYOR
Attığı "PKK CHP’li Aygün’ü misafir etmiş. Muhabbetiniz bol olsun, olsun da millet bu numarayı yemez" twitinden sonra attığı twitleri de canlı yayında açıklayan Tayyar, o twiti neden attığına açıklık getirdi. Hüseyin Aygün'ün serbest bırakılmasının ardından yaptığı açıklamanın haklılığını ispat ettiğini kaydeden Tayyar " Aygün seçim çalışmaları öncesi Facebook sayfasından Zazaca bir mesaj atıyor. Dağları özlediğini söylüyor."

O ÇOCUK GAZETECİLİĞİ BIRAKSIN... BİRİLERİ YALAN SÖYLÜYOR
35. km.de 2 PKK'lı geliyor ve sadece o aracı durduruyorlar. Kaçırıldıktan 1 saat sonra emniyete haber veriliyor. Bir kere o çocuğun gazeteciliği bırakması lazım. Topluma yanlış mesaj verdiler. Birileri burada yalan söylüyor. Aygün'le danışmanı ve gazetecinin açıklamaları örtüşmüyor.

"MİSAFİR" SÖZCÜĞÜNÜ DANIŞMANINDAN ALDIM

PKK tarihinde ilk defa bir vekil kaçırılıyor. Ve bu eylemi sadece iki kişi yapıyor. Diğerlerine dokunmuyorlar. Ama güvenlik gçlerinin telsiz kestirmelerinde bu eylemle ilgili tek bir satır bir şey yok. Danışmanı emniyete diyor ki "Misafir ettiler" "Twitimde "Misafir" sözcüğünü danışmanından aldım. Ardından kıyamet koptu.

CHP GENEL MERKEZİNE BİLGİ GELMİŞ

Sonra danışmanı başka bir kahramanlık hikayesi anlattı. Hüseyin Aygün açıklamasında beni tanıyorlardı, çay içtik, misafir ettiler diyor. Terörist ifadesini hiç kullanmıyor. Pazartesi sabahı Kılıçdaroğlu'nun danışmanı bir açıklama yaptı ve serbest bırakılacağı bilgisi aldıklarını söyledi. Genel merkeze o yönde bilgi verilmiş.

HÜSEYİN AYGÜN BENİ HAKLI ÇIKARDI

Düne kadar bizi asmaya çalışanlar, bugün bna teşekkür ediyor. Hüseyin Aygün'ün açıklamaları beni haklı çıkardı. Bazı gazeteler Hüseyin Aygün'ün PKK hakkındaki açıklamalarını öne çıkardı ve kaçırılma eyleminin o nedenle olduğu yazdılar. Bu bir hikaye. Hüseyin Aygün'de PKK'nın kaçıracağı en son kişinin kendisi olduğunu söyledi. Daha öncede PKK tarafından tehdit edilmediğini söyledi. Bakıyorsunuz tehdit de yok. Burada bir duygusal birliktelik var.

CHP'Lİ YÖNETİCİLERİN İRTİBATI OLABİLİR

CHP'nin bu eylemden haberi olmayabilir ama, CHP yönetiminden bazı isimlerle irtibatta olabilirler. Ben Hüseyin Aygün'ün PKK'nın propagandasına araç olduğunu düşünüyorum.

HÜSEYİN AYGÜN KAMU VİCDANINDA MAHKUM OLDU

Hüseyin Aygün kamu vicdanında mahkum olmuştur. Açıklamasında diyorki “Kaçırılmadım, ben kendim gittim. Bana çok saygılı davrandılar. Beni misafir ettiler, iyi çocuklardı. Yeni CHP’nin politikasından memnunuz dediler. Bağımsız olsanız daha iyi olurdu” dediler” dedi. Çelişkili ve kimsenin anlamadığı bir açıklama bu.

ALLAH CHP'YLE PKK'NIN MUHABBETİNİ ARTIRSIN

Belki PKK’nın Kılıçdaroğlu’ndan beklentileri olabilir. Bende diyorum ki Allah muhabbetinizi artırsın. Başka bir şey demiyorum.

PKK, CHP ÜZERİNDEN MESAJ VERİYOR OLABİLİR

Hüseyin Aygün’ün temsil ettiği bir kimlik var. PKK Hüseyin Aygün üzerinden başka bir siyasi bir mesaj veriyor olabilir. Kılıçdaroğlu’nun CHP’sinde Alevilerin çok olması nedeniyle PKK yeni bir proje geliştiriyor olabilir. PKK CHP üzerinden bir mesaj veriyor olabilir. Bu meseleyi CHP’yle birlikte çözebiliriz mesajını vermeye çalışıyor olabilir. PKK bir mesaj verecekse bunu BDP ile verebilir.

CHP, PKK'NIN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYOR

Şova gerek yok. Meclis 9 ay çalıştı. CHP saçma sapan önergelerle meclisi tıkadı. Meclis yan gelip yatma yeri değildir diyorla ama CHP yan gelip yatıyor. Eminim ki CHP’li vekiller tatillerini bölü geldikleri için Kılıçdaroğlu’na kızıyorlardır. Hüseyin Aygün ile konuşan teröristler bile diyor ki “Meclis toplansın” diyor. CHP,PKK üzerinden iktidara ateş ediyor. PKK’nın değirmenine su taşıyor.

PKK KAZANDI ÇÜNKÜ...
Hüseyin Aygün, CHP içinde PKK’nın sesi mi olur bilemem ama Aygün’ün açıklamaları CHP’de tartışılır ve CHP’de ciddi bir kırılma olur. Bu açıklama parti içinde rahatsızlık yapar. CHP’nin yeni bir Hüseyin Aygün krizi olmuştur. Bu eylemle kazanan PKK oldu. PKK tarihinin en büyük propagandasını yaptı.

BEYAZ GAZETE