Türk Sağlık-sen Şube Başkanı Turgay Çetin Açıklama Ypatı

Başbağlar’da, 1993 yılında PKK’lı teröristler tarafından gerçekleştirilen katliamın yıldönümü ile ilgili olarak Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin bir açıklama yaptı.

Türkiye’nin varlığına yönelik saldırılıların Türk Milletini derinden sarstığını ve büyük acılara boğduğunu belirten Turgay Çetin, alınan şehit haberlerinin, yediden yetmişe, bütün Türkiye’nin yüreğini dağladığını söyledi.

20 yıl önce, Erzincan’ın Kemaliye İlçesine bağlı Başbağlar Köyü’nde, eli kanlı katillerin gerçekleştirdiği katliamın, acısının yüreklerde hiç sönmeyeceğini söyleyen Turgay Çetin, “Hepimizin çok iyi bildiği gibi, 5 Temmuz 1993 tarihinde, teröristler, Başbağlar Köyü’nü basmış, talan etmiş, yakmış ve köyün bütün erkeklerini kurşuna dizmişlerdir. Biri kadın olmak üzere toplam 33 masum insanımız, hunharca, vahşice öldürülmüştür. Bu katliamı gerçekleştiren PKK teröristleri yakalanamamış, yaptıkları vahşet yanlarına kar kalmıştır. Bugün burada, Başbağlar’da hayatını kaybetmiş olan insanlarımızın, Allah katında şehit olarak kabul edilmesi için dua ediyoruz. Yakınlarının çekmiş oldukları acıları, kalbimizde ve gönlümüzde hissettiğimizi belirtiyoruz. Kahpece, kalleşçe pusuya düşürülen insanlarımızın hakkının, hukukunun korunmasını istiyoruz. Dünyanın her tarafına yayılmış ve eli cebinde gezen katillerin bulunmasını, derdest edilmesini istiyoruz. Ülkemizin, devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünün, ısrarla ve inatla korunmasını istiyoruz." dedi

Kaynak: İHA