Doğum Sonrasında Ölüm, Hasta Yakınlarını İsyan Ettirdi

Zeytinburnu'nda, doğum sonrasında hayatını kaybeden kadının yakınları, doktorlar ile hastane yönetimine tepki gösterdi.

Üçüncü bebeğini dünyaya getiren ve ardından hayatını kaybeden kadının yakınları morgun arızalı olduğunu ve cenazelerinin şiştiğini söyledi.

Süleymaniye Doğum ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Semiha Şakir Doğum Evi’nde meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti: Üçüncü bebeğine hamile olan Şükran Tuğ (40), sancıları artınca dün gece 02.00 sıralarında hastaneye kaldırıldı. Normal doğumla bebeğini dünyaya getirecek olan Şükran Tuğ’un tansiyonu aniden yükseldi. Bu durum karşısında Doktorlar sezaryenle doğuma karar verdi. Doğum esnasında aşırı kan kaybeden Tuğ’a yakınlarının verdiği kan sabah saatlerine kadar verildi.

Tüm müdahalelere ve kan verilmesine rağmen Tuğ, hayatını kaybetti. Tuğ’un dünyaya getirdiği ve kız olduğu öğrenilen bebek ise yoğun bakıma alındı. Şükran Tuğ’un yakınları ise hastanın ölümünden Doktorları ve hastane yönetimini sorumlu tuttu. Kendilerine sezaryenle doğum yapacakları bilgisi verilmediğini öne süren Şükran Tuğ’un yakınları, tansiyon problemi yaşayan hastaların normal doğuma alınmadan sezaryenle doğum yapmaları gerektiğini ifade etti.

Hastanenin morg kısmında ise soğutucuların çalışmadığını ileri süren Şükran Tuğ’un yakınları, cenazenin odada şişmemesi için vantilatörlerin kullanıldığını söyledi.

Tuğ’un yakınları, hastane yetkilileriyle tartışıp morgdaki arızayı gidermek için gelen görevliye tepki gösterdi. Dün geceden bu yana yaşananlara tepki gösteren Şükran Tuğ’un ağabeyi Recep Saraylı, “Gece 02.00’de kardeşimi buraya getirdim. Sezaryenle değil normal doğum yapması gerekiyordu. Bizden habersiz kardeşimi sezaryenle ameliyat ettiler. Başbakanımız sezaryen yasaktı dedi.

Ama kimse önlemini almadı. Gelsinler burayı yerinde incelesinler. Bizim kızımız öldü. Başkası ölsün istemiyoruz.” şeklinde konuştu.

Tuğ’un başka bir yakını ise, “Bizim cenazemiz orada şişmiş, patlamak üzere. Hala bir yetkili yok ortada. Doktorların ne dedikleri belli değil.” dedi.

Öte yandan eşini kaybeden Ziya Tuğ’da savcılığa giderek yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu. Şükran Tuğ’un cenazesi savcılık talimatıyla otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildi .