Şapinuvada Kavurucu Sıcaklara Rağmen Kazı Çalışması

Çorum’un Ortaköy ilçesindeki Şapinuva kazı alanında kavurucu sıcaklara rağmen kazı çalışmaları devam ediyor.

Tarihi kentte kazı çalışmaları Tepelerarası mevki adı verilen A binada devam ederken, kazı çalışmalarında bu yılda erkek işçilerin yanı sıra yine kadın işçiler görev aldı. Güneşten korunmak için yazmalarının üzerine şapka takan ve rahat hareket etmek için şalvar giyen kadınlar, kendilerine verilen görevleri titizlikle yerine getiriyor.

Kazı çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Mustafa Süel, bu yıl kazı çalışmalarına tepelerarası mevkiinde bulunan A binasından başladıklarını belirterek, bölgede çevre düzenlemesi yaptıklarını söyledi.

Şapinuva’nın Hititlere 100 yıla yakın başkentlik yapmış bir şehir olduğunu dile getiren Süel, “Şu anda Hititler’den önceki dönemi araştırıyoruz. En Son ve en modern çalışmaları yapıyoruz. Artık jeoradar ve jeofizik çalışmalarla araştırmaların yapıyoruz. Ağılönü mevkiinde yaptığımız jeoradar ve jeofizik çalışmalarımızda yeni bir yapı tespit ettik. Büyük bir yapı gözüküyor.Çalışmalarımıza buradan Sonra orada devam edeceğiz” dedi.

Kadın işçilerle ilgilide açıklamada bulunan Süel, “Geçen yıl bayan işçiler vardı bu yılda devam ediyorlar çalışmalarından memnun musunuz? diye sorduğumuzda'' Evet çalışmalarından çok memnunuz. şu anda 4 bayan işçimiz var bu sayıyı ileride artıracağız.'' dedi .
Kaynak: İHA