Muratpaşa Belediyesi Eğitim Merkezi Açıldı

Muratpaşa Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Şehit Diplomatlar Parkı'nda 2 bloktan oluşan 3 derslikli Eğitim Merkezi ve Şehit Diplomatlar Parkı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Açılış törenine Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, CHP İl Başkanı Devrim Kök, Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan, Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp, meclis üyeleri ve mahalle halkı katıldı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen törende yaptığı konuşmada, 2009 seçimlerinden sonra başlattıkları Kuzey Bant Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 8 bin 200 metrelik bir alanda uygulamaya başladıklarını belirtti.

Projenin İller Bankası Kavşağı'ndan başlayıp Muratpaşa ilçesi sınırlarına kadar devam eden bir proje olduğunu kaydeden Başkan Evcilmen, “Bu, start verdiğimiz günden bugüne kadar yaklaşık 4 bin 100 metresinin tamamlandığı bir proje. Elmalı, Güvenlik, Sedir, Cumhuriyet, Dutlubahçe mahallelerinde Kuzey bandını ilçemize yakışır bir şekilde bitirdik. Proje devam ediyor. 20 milyon TL’lik bir proje:Yaklaşık 10 milyon TL’lik kısmı harcandı. Projenin diğer kısmı da tamamlanacak" dedi.

Eğitim Merkezi ile Şehit Diplomatlar Parkı'nın açılışını aynı anda yaptıklarını söyleyen Başkan Evcilmen konuşmalarını şöyle sürdürdü: “Buraya bir proje yapalım dedik. Bu kararı verdiğimiz zaman Ermeni diasporası ve Ermeni soykırımı adı altında buna destek veren bir takım ülkeler başta ABD, Fransa olmak üzere bu konuyu gündeme taşımış, ülkemizin gündemini meşgul eden, uluslar arası arenada da diplomatik şekilde bunu kullanır vaziyette idiler. En azından biz bunlara bir tepki olsun diye o zaman hayatlarını kaybeden 30'un üzerinde diplomat, büyükelçi ve büyükelçilik çalışanlarını da analım şeklinde karar vermiştik. Bu parkı da onların adına inşa edelim dedik. Park bitti ancak açılışını yapamadık, şimdi Eğitim Merkezi ile birlikte açılışı gerçekleştiriyoruz.”

Eğitim Merkezi'nin 3 derslikli ve 2 mekanda yapıldığını söyleyen Başkan Evcilmen merkezin farklı bir şekilde hizmet vereceğini belirtti.

Görsel, uygulamalı, eğitimlerin yaşama geçirildiği bir mekan olacağını kaydeden Başkan Evcilmen “Çok daha büyük bir mekan oluşturulmasına ne yazık ki imar yasaları izin vermiyor. Yazlık sinema için bu mekanı da içine içerisine alacak şekilde kullanılacak. Bütün festival filmleri burada oynatılacak” dedi .
Kaynak: İHA