Mühendislerden Başköy İsyanı

Orhaneli ilçesine bağlı Başköy' de bulunan mermer ocağının içme suyunu kirlettiği iddiasıyla tepki gösteren köylülere destek veren Jeoloji Mühendisler Odası Güney Marmara Şubesi Başkanı Engin Er, “Önlem alınmazsa köy susuz kalacak" dedi.

Orhaneli ilçesine bağlı Başköy'deki köylülere Jeoloji Mühendisler Odası Güney Marmara Şubesi destek verdi. Jeoloji Mühendisler Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er ve ekibi, mermer ocağı ve su kaynağında incelemelerde bulundu. Başköylüler sularının kirlenmesi sebebiyle sağlıklarından olduklarını söyledi.

Er, suların kirlenmesi sebebiyle çiftçilerin geçimlerini sağladıkları seracılık, tarım ve hayvancılık yapamaz hale geldiklerini belirttiler.

Köylülerle birlikte mermer ocağına giden Jeoloji Mühendisler Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, "Önlem alınmaması halinde burada suyun durması kaçınılmaz. Ocakta taş kesim sırasında aşırı toz oluyor. Bu da içme suyunu etkiliyor. Yollar düzenli olmadığı için araçlar geçerken suya karışıyor. Bu bir ihmalkarlıktır. Mutlaka çözüm bulunmalı" diye konuştu.

Kaynak: İHA