“Akit Gazetesi Yalanlarını Sürdürüyor”

Kayseri Hacı Bektaşı Veli Kültürünü Araştırma Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Akpınar, Akit gazetesinin 23 Temmuz tarihli manşetindeki, ’19 yıllık yalan’ başlıklı haberine peki gösterdi.

Akpınar, söz konusu haber içeriğindeki, Sivas Olayları’nda ölenlerin yanarak değil de kurşunlanarak öldüğüne dair bilgileri ‘yalan’ olarak niteledi. “Akit Gazetesi her zaman olduğu gibi bu seferde Sivas katliamı yalanlarını sürdürüyor!” diyen Akpınar, manşet haberinde verilen fotoğrafların Avukat Şanal Sarıhan’ın 2002 yılında yayınladığı, “Madımak yangını sivas katliamı davası” başlıklı kitabının 97. ve 100. sayfalarında yayınlandığını ve fotoğraftaki şahısların dumandan öldüklerinin tespit edildiğini belirtti.

Otopsi raporlarında kurşundan ölen iki kişinin (Ahmet Alan ve Hakan Türkgil) bulunduğunu, bunların da saldırganlar arasında olduğunu ifade eden Akpınar, “Akit Gazetesi’nin Sivas katliam haberlerini yapan Murat Alan’ın, katliamda otel dışında kurşunla öldürülen Ahmet Alan’ın kardeşi olduğu söyleniyor. Eğer bu doğruysa Murat Alan acaba kendi kardeşini öldürenlerin niçin üzerine gitmez? Akit Gazetesi siyasi iktidar ve diyanettin fetvalarını yayın kulubüdür. Akit Gazetesi canileri zaman aşımında aklayan hükümeti aklamaya çalışmaktadır. Akit gazetesi yılardır Aleviler üzerinde yayın yapmaya ve Alevileri karalamaya devam ediyor iftiraların Son örneği de Sivas madımakla ilgilidir. Daha önceleri Alevileri farklı yapılar içinde göstermeye, ötekileştirmeye ve ağabeylerinin sözcülüğünü yapıyordu. Bugün ise doğrudan Alevileri siyasetin içine çekmeye çalışıyor. Akit gazetesi Madımak’la ilgili haber yaparken oradaki canileri aklamaya ve doğrudan birilerini suçlamaya çalışmaktadır. Kimi suçladığı da belli değil. Madımak’ta gerici grubun aydınları yakmasını aklamak için orda ölenler kurşunla öldürülmüş deyip canileri aklamaya çalışıyorlar Tıpkı Mahkemelerin Canileri akladığını teyit etmeye çalışıyorlar.” ifadelerinde bulundu .
Kaynak: İHA