Erzincan Belediyesinden Kemaliye Belediyesine Yangın Söndürme Aracı

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle’nin Kemaliye ziyareti sırasında, Erzincan Belediyesi’nin Kemaliye Belediyesi’ne hibe ettiği itfaiye aracının teslimi yapıldı.

Kemaliye Belediyesine hediye edilen yangın söndürme aracı Kemaliye’nin Dutluca köyüne verildi.

Dutluca Köyü muhtar yardımcısı Necmettin Yılgöl, Erzincan Belediye Başkanı Yüksek Çakır’a teşekkür etti.Daha sonra bir konuşma yapan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır; “Bu bölgenin Kemaliye ilçemize uzak olmasından dolayı yangınlara müdahale noktasında sorun olduğu bakanımıza iletilmişti. Sayın Bakanımızın da bu sorunun çözülmesi yönünde ki talimatları üzerine Kemaliye Belediyesi ile bir çalışma yaparak imkanlarımız ölçüsünde bu aracı Kemaliye belediyesine hibe ettik. Kemaliye Belediyesi de Dutluca köyünde kullanılması için tahsis etti. Bu araç ve ekipmanlar bir tarlanın bir evin bile yanmasına engel olmasına vesile olursa ne mutlu bize. Bu konuda duyarlılık gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle; “Aracın Kemaliye’ye hayırlı olmasını diliyorum. Bu konuya duyarlılık gösteren her kese teşekkür ediyorum. Allah yangın vermesin. Bu bir ihtiyaçtı. Büyük bir eksiklikti. Bu eksiklik giderildi. Bizim amacımız ulaşabildiğimiz her noktaya hizmet götürmek. İmkanlar sınırlı. Erzincan Belediye Başkanımız, Kemaliye Belediye Başkanı ile görüşerek yılların bu sorunu çözüldü” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Yüksek Çakır, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, Kemaliye Belediye Başkanı Mustafa Haznedar hibe edilen yangın söndürme aracının önünde fotoğraf çektirdiler .
Kaynak: İHA