Şehit Askerin Cenazesi Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi

Van’nın Gürpınar ilçesine bağlı Elaçmaz Köyü'nde arazi keşfinden dönen tapu kadastro memurlarına nezaret eden askerlerin teröristlerce pusuya düşürülmesi sonucu şehit olan asker İbrahim Dal’ın cenazesi, Ömerli ilçesinde toprağa verildi.

Van’dan helikopterle cenazesi Ömerli ilçesine getirilen şehit asker Dal’ın naaşı, ambulansa köyüne getirildi.

Ömerli ilçesine bağlı Kaynakkaya Köyü’nde toprağa verilen şehit cenazesi için evinin önünde cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine katılan şehit İbrahim Dal’ın annesi Hazal Dal’ın Kürtçe ağıtları yürekleri dağladı. Annesi Hazal Dal, şehit olan oğlu İbrahim Dal’ın naaşı başında uzun süre sinir krizleri geçirerek gözyaşlarına hakim olamadı. Annesi, Kürtçe ağıtlarında, “Beni kime bıraktın. Seninle yaşıyordum. Beni bu dünyada sahipsiz bıraktın. Senin yüreğini yakanları Rabbim de yaksın.” ifadelerini kullandı.Köy mezarlığına kadar Türk bayrağına sarılı bir şekilde askerlerin omuzlarında taşınan şehit askerin cenazesine, kurum amirleri ve askeri yetkililer katıldı.

Şehit askerin cenazesine Mardin Valisi Turhan Ayvaz da törenden sonra katıldı.

Kendisi doğmadan babası Fehmi Dal’ı kaybeden şehit İbrahim Dal’ın üç kardeşi ile birlikte İstanbul’da ikamet ettiği öğrenildi. Köydeki taziye çadırında gazetecilere tepki gösteren şehit askerin amcaoğlu Hasan Dal ise “Doğruyu yazmıyorsunuz. Ben yeğenim öldü diye vatan sağ olsun demeyeceğim. Barış gelsin istiyoruz. Artık ne zamana kadar bu kan dökülecek. Ben de bu uğurda gazi oldum. Terörist öldürüldüğünde de asker öldürüldüğünde de yüreğimiz yanıyor.” dedi.

Hasan Dal’ın, Elazığ’da vatani görevini yaparken girdiği çatışmada ayağından yaralandığını öğrenildi. Civar köyerden de yaklaşık bin köylünün katıldığı cenaze töreninde Genelkurmay, Milli Savunma Bakanlığı, Mardin Valiliği çelenk gönderdi .