Kovandan Kaçan Arılar, Vatandaşları Korkuttu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kovandan kaçan binlerce bal arısı, vatandaşları korkuttu.

Kdz. Ereğli ilçesinde kovandan kaçan binlerce bal arısı, ilçe merkezindeki bir binanın duvarına sığındı. Duvarda binlerce arıyı gören vatandaşlar korkulu dolu anlar yaşarken, olayı gören taksi şoförü ve aynı zamanda arıcılık yapan Temel Yılmaz, ilk olarak binlerce arının içinden kraliçe arıyı buldu. Daha sonra arıların koli kutusunun içine girmelerini sağladı. Arıların kovandan kaçtıklarını ve sığınacak yer aradıklarını belirten Temel Yılmaz, arıların tok olmaları dolayısıyla kimseyi sokmadığını, sadece sığınacak yer aradıklarını söyledi.

Yaklaşık olarak 10 bin arının kovandan kaçtığını belirten Yılmaz, "Bu arılar bulundukları kovanı terk etmişler. Ben taksi şoförlüğümün yanı sıra arıcıkla da uğraşıyorum. Baktım binlerce arı kendilerine sığınacak yer arıyor, arıcılık yaptığım için önce arıların duvara konmasını bekledim. Daha sonra da arıların içinde kraliçe arıyı bularak karton koli kutusunun içine yerleştirdim. Bu arılar tok olduğu için kimseye saldırmaz, hırçında olmazlar çünkü kovandan çıkarken arı balı vererek çıkar kendisine de bir günlük yiyeceğini yanına alır, dolayıyla bu arılar tok olduğu için hırçın olmaz ve kimseye de saldırmaz. Ancak birisi canlarını yakarsa o zaman insanı sokarlar” dedi.

Öte yandan Temel Yılmaz, arıların kovana bir an önce girmeleri için çevredeki vatandaşlardan aldığı sigaranın dumanını arılara üfleyerek, arıların kısa zamanda kutunun içerisine girmelerini sağladı .
Kaynak: İHA