Başbakan Erdoğan: Leyla Zana'yı Susturmaya Çalışıyorlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Leyla Zana'nın kendisiyle görüşmesinden, çözüm umudunu dile getirmesinden hem BDP hem de terör örgütünün çok ciddi şekilde rahatsız olduğunu söyledi.Erdoğan, "Şu anda mahalle baskısı uygulayarak, tehdit ederek, korkutarak sayın Leyla Zana'yı susturmaya çalışıyorlar." dedi.

Erdoğan, AK Parti Van İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Sayın Leyla Zana'nın bizimle görüşmesinden, çözüm umudunu dile getirmesinden hem BDP hemde terör örgütü çok ciddi şekilde rahatsız oldular." diyen Erdoğan, "Ard arda çok sert açıklamalar yaptılar. Şu anda mahalle baskısı uygulayarak, tehdit ederek, korkutarak sayın Leyla Zana'yı susturmaya çalışıyorlar. İşte terör örgütü ve uzantısı budur." şeklinde konuştu.

BDP'nin Güneydoğu'nun CHP'si olmak için emin adımlarla ilerleyen yeni bir parti olduğunu ileri süren Erdoğan, "Nasılsa CHP tek parti özlemi içerisinde ise BDP'de tek parti olma özlemi içindedir. Ne diyor? 'Biz Kürtlerin partisiyiz.' Hayır değilsiniz. Kürt kardeşlerimi şuanda birinci derecede temsil eden parti AK Parti'dir. Rakamlar ortada, bölgeler ortada, yapılan her şey ortada. Cebren, hile ile oy alma var. Bir de demokratik olarak, halkın kendi iradesine saygı duyarak, propagandasını yapan demokratik ortamın temsilcisi AK Parti var. Nasıl ki CHP kendi fikirlerinden başkasına tahammül edemediyse, edemiyorsa BDP'de ne yazık ki iktidar olmanın yollarını farklı şekilde zorluyor. Nasıl ki CHP Dersim'de insanları katlettiyse, demokrasiyi ertelediyse, darbelere çanak tuttuysa, farklı bir sesi nerede görürse görsün susturduysa bugün BDP'de aynısı yapıyor. Nasıl ki CHP statüko partisi olduysa BDP'de bugün statükonun bozulmasına tahammül edemiyor. İşte bu kirli oyunu sizler bozacaksınız." görüşlerini savundu.

"KİMSE AK PARTİ'Yİ BU YOLLA SUSTURABİLECEĞİNİ ZANNETMESİN"
AK Parti'yi propaganda ortamından caydırmak ve geri çekmek için seçim atmosferinde parti teşkilatları ve ofislerinin bombalandığını belirten Erdoğan şöyle konuştu: "Kimse AK Parti'yi bu yolla susturabileceğini zannetmesin. Bizim il başkanlarımızı kaçırmaya tevessül ediyorlar. İlçe başkanlarımızı kaçırmaya tevessül ediyorlar. Ayın şeyi Van'da da yaptılar. Nereye varacaksınız? 21,5 milyon bu ülkede AK Parti'ye gönül vermiş insan var. Tüketemezsiniz, bitiremezsiniz. Bu yol yol değil. Eğer dürüstseniz, samimiyseniz önce halka gönlünüzü açın. 75 milyona gönlünüzü açın, AK Parti 75 milyona gönlünü açtığı için, ayırdedmeksizin kucakladığı için bugün buradadır. İki vatandaştan bir tanesi onun için AK Parti diyor." Vanlıların, Salahaddin Eyyubi'nin, Ahmedi Hani'nin torunları olduğunu kaydeden Erdoğan, "Ne BDP'nin nede bölücü terör örgütünün bizim gönül dünyamızı inşa etmiş bu büyük isimlerle uzaktan yakından hiçbir ilgileri yok. Bunlar Salaheddin Eyyubi'nin hatırasını çiğniyorlar, bunlar Ahmedi Hani'nin fikirlerini çiğniyorlar. İşte benim Kürt kardeşim bunlarla yolunu ayıracak kendi inançlarıyla, hedef ve idaalleriyle hiç bir ortak yanı olmayan bu taşeronlarla arasına mesafe koyacak. Onlar zerdüşlüğe devam etsin biz inancımız İslamla baş başa olacağız." diye konuştu.

"ANNELER BU VAHŞETE ARTIK HEP BERABER 'DUR' DİYELİM"
Kürt annelere seslenen Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Sizin çocuklarınızı, yavrularınızı, ciğerparelerinizi ellerinizden alıyorlar. Dağda onu ölüm makinası haline getiriyorlar. Çocuk yaşta ölmeye ve öldürmeye gönderiyorlar. Kürtler için değil, Kürt kardeşlerimin hakkı için değil Türkiye düşmanı çevrelere uşaklık yapmaları için bu çocukları, bu gençleri istismar ediyorlar. Anneler bu vahşete artık hep beraber 'dur' diyelim. Çocuklarınızı bu terörün elinden çekin alın, çözümen ve kardeşliğin önünde duran bu örgütün elinden çocuklarınızı kurtarın."

"ÇÖZÜM UMUDU YEŞERDİ, BÜYÜDÜ ÇINAR OLDU"
Türkiye'de artık yeni bir dönemin başladığını vurgulayan Erdoğan, Kürt annelere selenişini şu sözlerle tamamladı: "Türkiye'de çözüm umudu yeşerdi, büyüdü bir çınar haline geldi. Anneler bu çözüm umuduna sizlerde güç katın, sizlerde yüreğinizi koyun. Bu ülke hepimizin. Bu ülkeyi hep birlikte geleceği taşıyacağız. Birlikte büyütecek, buz topraklar üzerinde huzur içinde, kardeşlik içinde birlikte yaşayacağız. Biz bunun için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Sizlerden artık bu teröre 'dur' demenizi, 'yeter artık' demenizi bekliyoruz "