Vali Toprak Silvan’da Saldırı Düzenlenen Taş Ocağını Ziyaret Etti

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, önceki gece terör örgütü mensupları tarafından basılarak iki adet iş makinesinin yakıldığı, Silvan-Batman karayolunun 18. kilometresindeki Dutveren köyü yakınlarında faaliyet gösteren taş ocağı şantiye alanını ziyaret etti.

Vali Mustafa Toprak, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Erdem ve Silvan Kaymakamlığı'na vekalet eden Kocaköy Kaymakamı Ferhat Sinanoğlu ile birlikte, önceki akşam saatlerinde bölücü terör örgütü mensuplarınca basılarak, iki adet iş makinesinin yakıldığı, Silvan-Batman karayolunun 18. kilometresindeki Dutveren köyü yakınlarında faaliyet gösteren Nedim Kılıçaslan'a ait taş ocağı şantiye alanını ziyaret etti. Burada kendilerini karşılayan, taş ocağı sahibi Nedim Kılıçaslan ve taş ocağında çalışan işçilere geçmiş olsun dileğinde bulunan Vali Toprak, beraberindekilerle birlikte terör örgütü tarafından ateşe verilen iş makinelerini inceledi. İncelemenin ardından konuşan Vali Toprak, “Bu kamyonun, bu kepçenin yanması demek vatandaşımıza zulmedilmesi demektir. Çünkü bin bir zorluk ve sıkıntı içerisinde burada bir istihdam sağlanıp, üretim yapılıyor. Yöredeki vatandaşımızı mutlu edecek bir istihdam oluşuyor. Bu saldırıyı düzenleyenler araçları, dolayısıyla insanları suçlu addedip araçları yakarak siyaseti tanzim etme çabası içerisine girdiklerini düşünüyorlar. Bu yapılanların bir benzeri de Kulp ilçemizde meydana gelmişti. Orada da bir ilçe başkanını kaçırdılar. Daha sonra da serbest kaldıktan sonra gece yarısı 01.30'da bir basın toplantısı yapması için zorlanmıştır. Bu ilçe başkanı kendisinin de kabul etmediği düşünceleri açıklamak zorunda kaldı. Bu iki örnekte de görüldüğü gibi iradeleri silahla satın almak istiyorlar; fakat insanlarımızın iradelerini satma isteği ya da davranışı ise ne mutlu ki yoktur” dedi.

Saldırının gerçekleştirildiği şantiye alanında 30 kişinin çalıştığına dikkat çeken Vali Toprak, “Ne bu arabanın suç işlemesi mümkündür, ne de vatandaşlarımızın yanlış yapması mümkündür. Çünkü burada insanlarımız ekmek yiyor. 30 kişi bu şantiye binasında çalışıyor. Bir aracın yanması demek 30 kişinin ailelerini göz önünde bulundurursak yaklaşık 300 kişinin ekmeğinin son bulması demektir. Bunu hangi vicdan kabul edebilir. Hangi vicdan kendi adına şu insanları destekleyelim diye yola çıkıp onların ekmeğine mani olup, onlara silah dayayıp zulüm eder. Nerede görülmüş kendi insanına zulüm eden bir davranış, demek ki çok iyi bakmamız lazım. Kim bunları yönetiyor, kimin üzerinden devşirme yapıyor ve nereye varmak istiyor. Ancak ben sizlere de çok teşekkür ediyorum. Birliğimizi, beraberliğimizi muhafaza etmek kaydıyla bunları ortadan kaldıracağız. Çünkü artık yolun sonu görünüyor. Yolun sonu göründükçe bunlara ağırlık veriyorlar” diye konuştu

Vatandaşlara yönelik zalimlerin zulmünün bitmesini temenni ettiklerini belirten Vali Toprak, “Akıllarını başlarına almalarını istiyoruz. Kanmış, kandırılmış, anne ve babalarını arkada gözü yaşlı bırakmış ama eline silah verilmiş, sonu olmayan yollara düşen insanlarımızın da bir an önce, yol yakınken evlerine, ailelerine dönmelerini temenni ediyoruz. Gelmezlerse de devletimize ve vatandaşımıza elinde silahıyla duran teröristin maalesef sonu da bellidir. Çünkü bu yolun sonu yoktur. Devletinin, ailelerinin sıcak kollarına sığınsınlar. Bu devlet ve vatandaş düşmanı fikrin yürütücüleri 30 yıldır aynı yerde duruyorlar. Ama onların baskı kurarak, zorlayarak, kaçırıp terörist yaptıkları insanlar, bir süre sonra evlerine cansız bedenleriyle geri dönüyorlar. Yol yakınken, anne ve babalarının gözlerinden yaş henüz akmamışken geri dönsünler ve bu yanlış düşüncelere, eylemlere alet olmasınlar” ifadelerini kullandı

Vali Toprak ve beraberindekiler daha sonra taş ocağının şantiye binasına geçerek ocakta görevli işçilere geçmiş olsun dileklerini iletip ilçeden ayrıldı .
Kaynak: İHA