Kimse Yok Mu Derneği'nden Servis Kazasında Yaralanan Öğrencilere Karne Hediyesi

Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şubesi, geçen mart ayında Savaştepe ilçesine bağlı Madenmezarı köyü yakınlarında meydana gelen ve üç öğrencinin hayatını kaybettiği servis kazasında yaralanan öğrencileri ziyaret etti.

Kimse Yok Mu Derneği'nden Servis Kazasında Yaralanan Öğrencilere Karne Hediyesi
Sarıbeyler İlköğretim Okulu'nda okuyan, aralarında kazada yakınlarını kaybeden ve yaralı olarak kurtulanların da bulunduğu 108 öğrenciye karne hediyesi verildi.

Dernek görevlileri ve gönüllü aileler, okulun son gününde öğrencileri yalnız bırakmayarak sevinçlerine ortak oldu. Hediye paketleriyle okula gelen, öğrenciler ve öğretmenler tarafından karşılanan dernek görevlileri ve gönüllüler, önce bayrak ve balon dağıttı.

Okulun konferans salonunda düzenlenen törene Savaştepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Sarıbeyler Belediye Başkanı Lütfi Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Zeybek, İl Genel Meclisi (İGM) üyeleri Sabahattin Karagöz ve İsmail Ertekin, savcılar Adem Amaç ve Ercan Kömür, Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Hamza Çil, Okul Müdürü Ümit Sansar, Kimse Yok Mu Derneği Balıkesir Şube Başkan Yardımcı Abdullah Erkahraman, Şube Sorumlusu Yaşar Yeşil, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törenin başında, derneğin faaliyetlerini anlatan kısa bir sunum yapıldı. Daha sonra konuşan Şube Sorumlusu Yeşil, bugünün küçüklerinin yarının büyükleri olaklarını belirterek, kendilerine gelen emanetleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyledi.

Türk milletinin ön önemli özelliğinin birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygusu olduğunu ifade ederek, "Toplumda, alan el olduğu gibi veren ele de ihtiyaç var. Bu güzel gününüzde sizlerle olmak istedik. Küçük de olsa karne hediyesi getirdik. İnşallah o acıları bir daha yaşamazsınız. Balıkesirli hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Önümüzde mübarek ramazan ayı var. İnşallah bu ayda da hayırlarını bekliyoruz." dedi.

'TÜRKİYE YARDIMDA EN ÖNDE KOŞUYOR'

Kaymakam Karakaya ise öğrencilerin yıl boyu ders çalıştığını belirterek, tatili hak ettiklerini söyledi.

Tatilde bol bol kitap okmalarını tavsiye eden Karakaya, "Artık ülkemiz, gerek kamu kurumları gerekse sivil toplum kuruluşlarıyla dünyada sıkıntıya düşmüş milletlere kucak açabilecek duruma geldi. Bu bizim için bir sevinç ve onur kaynağı. Sudan, Somali, Haiti ve daha birçok ülkede meydana gelen doğal afetlerde, çok şükür en önde koşan ülke olduk. Bu nedenle bu ülkenin çocuklarının daha çok çalışması gerekiyor. Millet olarak sadece kendimiz için değil, dünyadaki mazlum milletler için de çalışmak zorundayız. Bu konuda çok güzel yol aldık. Çocukları sevindirmek çok güzel. Bunun için dernek görevlilerine çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeybek de bütün dünyada ve Türkiye'de darda kalmış insanlara yardım elini uzatan Kimse Yok Mu Derneği'ne teşekkür etti. Kimse Yok Mu Derneği Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Erkahraman ise servis kazasında hayatını kaybeden üç öğrenci için çok üzüldüklerini belirterek ailelerine sabır diledi. Kazadan yaralı kurtulan öğrencilerin bu güzel günlerinde yanlarında olmak istediklerini dile getiren Erkahraman, "Dernek olarak karne gününde yavrularımızla birlikte olmak istedik. Onların acılarını bir nebze olsun dindirmek için buradayız. İnşallah bir daha böyle acılar yaşamayız." dedi.

Kazada amcasının kızını kaybeden 7-B sınıfı öğrencisi Zeynep Karaca, çok üzgün olduğunu belirterek, kendilerini yalnız bırakmayan dernek görevlilerine teşekkür etti. Kaza yapan servis aracını son anda kaçırdığı için bineyemen 6-B sınıfından Songül Karabıyık ise halasının kızını kaybettiğini söyledi.

Kazada kardeşi Hakan Çet'i (10) kaybeden 6-A sınıfı öğrencisi İlhan Çet de kendilerini yalnız bırakmayan dernek görevlilerine teşekkür etti. Kalça kemiği kıralan ve uzun süre okula gidemeyen 7-B sınıfı öğrencisi Zekiye Sarı, kazada ölen arkadaşları olmadığı için karne almak istemediğini belirterek, dernek görevililerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, içinde ayakkabı, eşofman, çorap, iç çamaşırı, tişört, etek ve pantolon bulunan hediye paketlerini öğrencilere dağıttı.

Ayrıca Kaymakam Karakaya, İkinci Başkan Erkahraman'a teşekkür plaketi verdi .