İlçe Kaymakamı Kuş Açıklama Yaptı

Doğanyol ilçesinde çilek yetiştirilmeye başlandı.

İlçeye bağlı Koldere Köyü'nde Mehmet Atabey'e ait arazide deneme amaçlı çilek yetiştiriciliği yapılması dolayısıyla ''Çilek Tarla Günü'' düzenlendi.

Etkinliğe, Doğanyol Kaymakamı Bünyamin Kuş ile çeşitli kurumlardan yetkilileri de katıldı.

Kaymakam Kuş, kayısıya alternatif olarak çilek üretimi yapmaya karar verdiklerini belirterek, ''İnsanlara 'bir şeyi yapın' demek çok basit ancak göstermek zor. Belki burada 1 dönümlük alanda çilek yetiştiriliyor ama bunun anlamı çok büyük. Belki de bu vesileyle Doğanyol'un kaderi değişecek'' dedi.

Köy muhtarı ve bazı çiftçilerle Adana'dan 5 bin 400 çilek fidesi getirdiklerini anlatan Kuş, yetiştirilen çilekten memnun kaldıklarını söyledi.

Kuş, bundan sonraki hedeflerinin en az 10 çiftçi belirleyerek 10-15 dönümlük arazide çilek yetiştirmek olduğunu kaydetti.

Doğanyol Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Türker ise ilçede ürün çeşitliliğini artırmak üzere demonstrasyon çalışması gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Türker, emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından çilek üretilen tarlada, Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ahmet Turan Karaca tarafından çiftçilere teknik bilgiler verildi.

Çileklerin, katılımcılarla birlikte toplandığı etkinlikte, sembolik satış da yapıldı.

Muhabir: Tuba Karahan

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA