Tayvan'ın Ankara Büyükelçisi Chen, Afyonkarahisar'da

Tayvan'ın Ankara Büyükelçicisi James C. H. Chen, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti.

Tayvan'ın Ankara Büyükelçisi Chen ve eşi Maria Peng, Vali Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Balkanlıoğlu, Tayvan'ın sanayisi ve ekonomisinin gelişmiş bir ülke olduğunu kaydetti.

Tayvan'ın ekonomik yönden çok güçlü bir ülke olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

''Tayvan'da güçlü yatırımcılar var. Bizde kendilerini daha çok ekonomik iş birliği hakkında Türkiye'ye davet etmiştik. Tayvanlı yatırımcılar Afyonkarahisar'da yatırım yapsınlar, gerekirse Tayvan'la ticari ilişkilerimizi Türkiye'nin aleyhine olan ticari dengelerimizi değiştirelim. 'Made in Tayvan' yazısını çok görürsünüz. Tayvan büyükelçisi de ekonomik hatta eğitim iş birliğimizi geliştirme konusunda ziyaret ettiler.''

Büyükelçi Chen de, Afyonkarahisar'da olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, ''Afyonkarahisar'a işadamları ile ticaret, kültür ve termal konusunda iş birliğinde bulunmak için geldik'' dedi.

Büyükelçi Chen, Kung-Fu gibi geleneksel sporlarını tanıtmak istediklerini sözlerine ekledi.

Ziyaret sırasında basın mensuplarının Tayvan Büyükelçisi Chen'in eşi Maria Peng'e boynundaki kolyeyi sorması üzerine ''Türk bayrağını ilk gördüğümde hayran oldum. Bir sanat parçası olduğunu düşündüm. Bizim kültürlerimizde ay ve yıldızın önemi var. Özelliklede yıldız bizim için umut ifade ediyor. Ay da aynı zamanda huzur, mutluluk, barış ifade ediyor. Bunu fark ettiğiniz içinde memnun oldum'' dedi.

Ziyarette Vali Balkanlıoğlu, Büyükelçi Chen'e kök boyalı Bayat kilimi ve mermerden yapılmış satranç takımı hediye etti.

Muhabir: Canan Tükelay

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA