Can Kardeşlerin Macerası 4 İlçede Sahnelendi

Konya’nın Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü’nün sorumluluk alanındaki ilçelerde Sincap Çocuk Tiyatrosu tarafından “Can kardeşlerin macerası” adlı oyun sahnelendi.

Can Kardeşlerin Macerası 4 İlçede Sahnelendi
Beyşehir ilçe merkezi ve Üçpınar köyü, Derebucak ilçesi Durak köyü, Hüyük ilçe merkezi ve Mutlu ile Kıreli beldeleri, Seydişehir ilçesi Bostandere, Ketenli ve Ortakaraören beldelerinde 30 Mayıs-1 Haziran 2012 tarihleri arasında sahnelenen tiyatro oyunu izleyicilerden ilgi gördü.

Beyşehir Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık yaptığı açıklamada, “Çocuklarımıza orman sevgisini aşılamak, Orman Genel Müdürlüğü tarafından öncelikli hedef kitleyi oluşturan 1-3’üncü sınıflar başta olmak üzere tüm çocuklarımıza yönelik olarak gerçekleştirilen tiyatro oyununda, gençlerimiz de var olan dinanizmin ormanların korunması yönünde harekete geçirilmesi hedeflenmektedir. Sergilenen tiyatro oyununda özelikle orman yangınları bakımından hassas olan yaz dönemi başında bu konuya da ağırlık verilerek, çocuklarımızın orman, doğa ve çevre konularında eğitim alması ve bilinçlenmeleri de amaçlanmaktadır” dedi.

Kaynak: İHA