Adrenalin Tutkunları Kemaliye'de Buluştu

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde düzenlenen 34. Kültür ve Doğa Sporları Şenlikleri kapsamında Karanlık Kanyon'da yapılan base jump gösterisi nefes kesti.

Amerika, Avusturya, Avusturalya, İngiltere, Almanya, Fransa, Slovenya ve Türkiye’den toplam 2’si bayan 15 sporcu atlayış gerçekleştirdi. 3 gün sürecek olan festivalde yerli ve yabancı sporcular ile turistler doğa sporları aktiviteleri gerçekleştiriyor. Şenliklere Erzincan Valisi Selman Yenigün, AK Parti Milletvekil Sebahattin Karakelle, Maliye Bakanlığı Eski Müsteşarı ve KEMAV Onursal Başkanı Hasan Basri Aktan, KEMAV Başkanı İsmail Yücel başta olmak üzere çok sayıda bürokrat ve davetli katıldı.

Şenliklerin ilk gününde Kemaliyeli gençler tarafından Karanlık Kanyon'da yapılan rafting beğeniyle izlendi. Rafting gösterisinin ardından üçü Türk olmak üzere 15 sporcu Karanlık Kanyon'da base jump atlayışı gerçekleştirdi. Sporcuların atlayışları vatandaşların yüreklerini ağızlarına getirdi. Kemaliye ilçesinde bulunan Karanlık Kanyon'da 10 teknik ekip, 20 yardımcı elaman olmak üzere toplam 30 kişi, 10 günlük çalışmayla atlayış parkurunu yeni sistemle hazır hale getirdi. Kanyonun 500 metre yüksekliğindeki Sandık köyü mevkii ile 450 metre yüksekliğindeki Karakoçlu mevkii arasına 500 metresi çelik halat olmak üzere toplam bin 500 metre ip çekildi.

ADRENALİN DOLU DAKİKALAR YAŞANDI
Kemaliye Karanlık Kanyon'da yapılan atlayışı izlemeye gelenler, sporcuların cesaretlerine hayran kaldı. İki yakasına gerilen halat yardımıyla kanyonun ortasına kadar gelen sporcular, kendilerini yaklaşık 500 metrelik boşluğa bırakınca izleyenler heyecanlı anlar yaşadı. Kanyonun zeminine yaklaşık 100 ila 75 metre kala paraşütlerini açan sporcular, izleyenlerin yüreklerini ağızların getirdi. Yapılan atlayışlar 41 yılda yapımı tamamlanan Taşyol'dan net bir şekilde izlendi.

Kemaliye ilçesine 5 kilometre mesafede bulunan Karakoçlu mevkii ve Sandık köyü mevkiinde yapılan atlayışlar oldukça riskli ve zorlu geçti. Bazı sporcular belirlenen iniş noktasına inemeyince Karasu nehrine iniş yapmak zorunda kaldı. Olay yerinde hazır bulunan bot, suya düşen sporcuya müdahale etti.

3 gün sürecek festivalde kaya tırmanışı, dağ bisikleti yarışı, dağ yürüyüşü, base jump atlayışı, kano ve tekne turu ve foto safari gibi etkinlikler gerçekleştiriliyor. Şenlikler kapsamında akşamları düzenlenecek olan eğlence programları, Hakkari’de meydana gelen terör saldırısında 8 askerin şehit edilmesi sebebiyle iptal edildi .