Eğirdir'de Sıcaktan Bunalan Vatandaşlar Sahillere ve Piknik Alanlarına Akın Etti

Hava sıcaklığının 33 derece, nem oranının ise yüzde 50'ye ulaştığı Eğirdir'de sıcaktan bunalan vatandaşlar sahillere ve piknik alanlarına akın etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü internet sitesindeh edinilen bilgiye göre, Eğirdir'de günün en yüksek sıcaklığı 33 derece, ne oranı ise yüzde 50 olarak tespit edildi.

Sıcak havadan bunalan vatandaşlar da sahiller ve piknik alanlarına akın etti. Eğirdir Plajı'nda kamp kuran emekli Hakim Özkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'da yaşadığını, ancak 3 yıldır eşiyle yaz mevsimini Eğirdir'de geçirdiğini söyledi.

Eğirdir'de hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadığını belirten Özkurt, ''Neredeyse Türkiye'nin tüm sahillerini dolaştım. Karadeniz bir başka güzel. Ege sahillerimiz bir başka güzel. Antalya, dünyanın turizm merkezi, orası da bir başka güzel. Ama Eğirdir, doğası ve havasıyla çok ayrı bir yer. Gönlümüz istiyorki tüm yıl Eğirdir'de kalalım'' dedi.

Öte yandan hafta sonunu piknik alanlarında değerlendirmek isteyen vatandaşlar ise Canada ve Eğirdir Gölü'nün eşsiz manzarasının izlenebildiği Akpınar köyündeki piknik alanlarını tercih etti.

Muhabir: Mehmet Erbek

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA