Tatvan'da ''Denizci Heykeli'' Yapılıyor

Tatvan'ın simgesi olan ''Denizci Heykeli'' yeniden yapılıyor.

Heykelin yapılacağı alanda incelemelerde bulunan Kaymakam Süleyman Yılmaz, Tatvan simgesi olan ''Denizci Heykeli''nin, yeniden yapılmasının halk açısından sevindirici olduğunu söyledi.

Heykelin, tüm Tatvan halkının gayreti ve yoğun isteği üzerine, yeniden yapılmasının önemli olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

''Tatvanlıları bu girişimlerinden dolayı kutluyorum. Kendi imkan ve gayretleriyle, bunu yapmaları ayrı bir güzellik. Denizci Heykeli'nin kurulacağı alanın karşısındaki iskelede, her yıl Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlanıyor. Bu nedenle heykel, Tatvan için ayrı bir anlam taşıyor. Tatvan halkı adına çok mutluyuz. Güzel bir çalışma oldu. İnşallah güzel heykelin açılışını da hep birlikte yapacağız.''

Heykelin yapılmasında gönüllü olarak görev alan Ferhan Çelebi ise, heykelin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Denizci Heykeli'nin, 1950 yılında Cevdet Selvi adında bir heykeltıraşın, hiçbir bedel alınmadan kendi imkanlarıyla yaptığını anımsatan Çelebi, şunları kaydetti:

''Heykel, 1989 yılına kadar Denizcilik İşletmesi Oteli önünde, adeta Tatvan'ın simgesi haline gelmişti. Yeni heykeli, heykeltıraş olan hemşehrimiz Şiyar Epözdemir yapacak. 2 metre 30 santim uzunluğundaki heykel, 85 metrekare alan üzerine yapılacak. Tüm hemşehrilerimizi 30 Haziran'da ilçemizin sembolü olan Denizci Heykeli'nin açılışına davet ediyoruz.''

Muhabir: Servet Taşdemir / Berin Çetin

Yayıncı: Behçet Güngör
Kaynak: AA