25'ten Fazla Dile Çevrilen, Fransız Yazar Jean

25'ten fazla dile çevrilen, Fransız yönetmen Jean-Pierre Jeunet tarafından beyaz perdeye uyarlanan ''T.S. Spivet'in Seçme Eserleri/The Selected Works of T.S. Spivet'' adlı romanın yazarı Reif Larsen, 7 Mayıs Pazartesi günü Boğaziçi Üniversitesi'nde konferans verecek.

Boğaziçi Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi'nden alınan bilgiye göre, Larsen'in üniversitenin İbrahim Bodur Salonu'nda gerçekleşecek konferansının konusunu, ''Öyküleme, Haritacılık ve Edebiyat'' oluşturacak.

Larsen, konferansında, giderek GPS'lere daha da bağımlı hale gelen dünyada, harita okumanın önemine değinecek.

Saydam gösterisi ve videolar aracılığıyla kağıt üzerine dökülen kelimelerin gücünü gösterecek olan Larsen, ''T.S. Spivet'in Seçme Eserleri'' adlı romanının yazılış sürecine ilişkin bilgi de verecek.

Reif Larsen'in, Türkçesi Akılçelen Kitaplar'dan yayımlanan ve dünyada 25'ten fazla dile çevrilen romanı, Türkiye'de ''Amelie'' adlı filmiyle tanınan Fransız yönetmen Jean-Pierre Jeunet tarafından beyaz perdeye uyarlanıyor.

Stephen King'in, ''İyi romanlar eğlendirir, harika olanlar ise onu bulabilecek kadar şanslı olan okuyucular için bir armağandır. Bu kitap bir hazine'' sözleriyle değerlendirdiği romanda, Tecumseh Sparrow Spivet adında, gördüğü her şeyi çizen 12 yaşında dahi bir haritacının maceraları anlatılıyor.

Filmin ise bu yıl Kanada'da çekilmesi ve 2013'ün ikinci yarısında üç boyutlu olarak vizyona girmesi planlanıyor.

Brown Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra, Columbia Üniversitesi'nden ''kurgu edebiyatı'' üzerine yüksek lisans derecesi alan Larsen, halen bu üniversitede ders veriyor. Akademisyen kimliğinin yanı sıra bir film yapımcısı da olan Larsen, ABD ve İngiltere'de çeşitli belgeseller de çekti .
Kaynak: AA