Gençlik ve Spor Bakanlığı İle Türkiye Yeşilay Cemiyeti Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Atacağımız imzalarla sadece raflarda tozlanmaya mahkum bir protokolü kayıt altına olmuş olmayacağız.

Beklentimiz, gerçek anlamda işlerlik ve uygulama alanı kazanacak bir protokolü kayıt altına almak” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokole Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Hakan Basri Albayrak, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Avukat Muharrem Balcı, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Şevki Akkaya, Kredi Yurtlar Genel Müdürü Hasan Albayrak ile Proje ve Koordinasyon Genel Müdürü Ramazan Yiğit ile gençliği temsilen 5 öğrenci katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı yeni hizmet binasında gerçekleşen protokol töreninde konuşan Bakan Kılıç, “Önemli bir gündeyiz. Atacağımız imzalarla sadece raflarda tozlanmaya mahkum bir protokolü kayıt altına olmuş olmayacağız. Bu protokolden beklentimiz, raflarda ömrünü tüketmesi değildir. Gerçek anlamda işlerlik ve uygulama alanı kazanacak bir protokolü kayıt altına almayı hedefliyoruz” dedi.

“Atağımız imzalarla kurumlarımızı bir anlamda bağlayarak, niyetimizi ve irade beyanımızı ortaya koymuş olacağız” diyen Kılıç, “Ne sadece Gençlik ve Spor Bakanlığı, ne sadece Yeşilay Cemiyeti ne de sadece ilgili diğer bakanlıklarımız gerek Milli Eğitim Bakanlığı gerekse Sağlık Bakanlığı’nın yürüteceği yapacağı çalışmalarla bu yönde arzu edilen hedefleri yakalayabilmek tek başına mümkün değil herkesin katkısına ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

"ANAYASAL GÖREVLERİMİZİN GEREKLERİNİ YERİNE GETİRİYORUZ"

Bakan Kılıç, “Anayasal görevimizin gereklerini yerine getiriyoruz ve bütün mesai arkadaşlarımızla işbirliğine hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. İşbirliğiyle her türlü bağımlılıkla mücadele etmekle mümkün olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Modern çağın bağımlılık unsuru olan internet ve sosyal medyaya karşı da mücadele edeceklerini dile getiren Kılıç, “‘Bağımlı bir nesil değil, bağımsız bir gençlik’ sloganıyla bu hizmetleri yürüteceğiz. Bu iş için çok büyük paralar harcamaya gerek yok. Her türlü bağımlılığa karşı atılan bu adımlarla Türkiye Yeşilay Cemiyeti’yle birlikte olacağız” dedi.

BAKAN KILIÇ’TAN SENTETİK MADDE UYARISI

Sentetik maddelerin kullanımının erken yaşlara indiğine dikkat çeken Bakan Kılıç, “Atacağımız imzaların sadece Türk gençliğine değil dünya gençliğine de hayırlara vesile olmasını diliyorum. Uyuşturucuyla mücadele konusu tek başına hükümetin veya Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin altından kalkacağı bir iş değildir. Milletimiz adına katkı vermesi mümkün olan herkesi çabalarını ortaya koymaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

YEŞİLAY’IN EN ÇOK KULLANDIĞI ARGÜMAN, ‘YEŞİLAY FELAKETTEN ÖNCE’”

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Avukat Muharrem Balcı ise, “Kamu kurumlarıyla işbirliğine önem veriyoruz. Kamu kurumları yöneticileri, Yeşilay’la ilgili bakanlıklarımız özel bir teveccüh gösterdiler” dedi.

Yeşilay’ın en çok kullandığı argümanın, “Yeşilay felaketten önce” olduğunu belirten Balcı, “Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki bütün federasyonları ayağa kaldıracak bir proje de düşünüyoruz. Yeşilay hem ulusal hem de uluslararası alanda çok önemli projelere imza atıyor. Yeşilay’ın resmi internet sitesi şu anda 13 dilde yayın yapıyor” diye konuştu.

“Her kuruma bir Yeşilay temsilcisi istiyoruz” diyen Balcı, Türkiye’nin bütün kılcal damarlarına gençlik ateşini Yeşilay olarak götürmek istediklerini belirtti.

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜNÜN AMACI

Ahlaki ve kültürel bir kalkınma atmosferi içerisinde, gençlik arasında sigara, alkol, uyuşturucu gibi maddelerin tüketimini en aza indirmek ve sağlıklı bir nesil ve toplumun oluşmasına zemin hazırlamak hedefiyle imzalanan işbirliği protokolüyle kumar ve fuhuş gibi kötü ve zararlı alışkanlıklarla mücadele edilecek.

Protokolün sonunda, Bakan Kılıç’a, İstanbul silüetinin resmedildiği yağlıboya tablo hediye edildi

Kaynak: İHA