Geleneksel Ses Yarışmalarında Kazananlar Ödüllerini Aldı

Yenişehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Tahirağa İlköğretim Okulu’nun ortaklaşa düzenlediği ses yarışmasının ödülleri dağıtıldı.

Geleneksel Ses Yarışmalarında Kazananlar Ödüllerini Aldı
" İlköğretim Okulları Arası 6. Geleneksel Türk Halk Müziği Ses Yarışması" ve "Liseler Arası 2. Türk Sanat Müziği Ses Yarışması"nda birinciler belli oldu. Koç İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda yapılan yarışmada Türk Halk Müziği dalında birinciliği Yolören Köyü İlköğretim Okulundan Belkıs, Türk Sanat Müziği dalında birinciliği ise İlhan Oğuz Ticaret Meslek Lisesinden Elif Gündüzer kazandı.

Tahirağa İlköğretim Okulu Müdürü Necati Özkan, "Din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, müziğin tüm dünya halklarını kucaklayan evrenselliği ilkesine olan inancımızla ve kültürümüzü yaşatmanın, gelecek nesillere aktarabilmenin heyecanı ile düzenlenen bu organizasyonda emeği geçen herkese ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Necati Özkan'ın konuşmasının ardından Türk Halk Müziği dalında yarışan 10 öğrenci sırasıyla türkülerini seslendirdi.

Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, "Bu yarışmaya katılan kardeşlerimizin hepsi gönlümüzün birincileridir ve bu sebeple Türk Sanat Müziği dalında yarışmaya katılan kardeşlerimize birer ud, Türk Halk Müziği dalında yarışmaya katılan kardeşlerimize de birer bağlama hediye ediyoruz. Dileğimiz enstrüman çalmak konusunda da kendilerini geliştirmeleri ve bu sanatı daha da sevmeleridir" dedi.

Dereceye giren öğrencilere ve jüri üyelerine plaketlerinin, katılan tüm yarışmacılara enstrümanlarının verilmesinin ardından yarışmada birinci olan öğrencilerin parçalarını seslendirmesi ile program sona erdi .
Kaynak: İHA