Çarşıbaşı Halk Eğitim' de Yılsonu Sergisi ve Sertifika Töreni

Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında merkez mahalle ve köylerinde eğitim alan kursiyerler, sertifikalarını aldı.

Çarşıbaşı Halk Eğitim' de Yılsonu Sergisi ve Sertifika Töreni
Törende kursiyerlerin eserleri de sergilendi. Belediye Parkı'nda yapılan törenle kursiyerlerin eserlerinin görücüye çıktığı sergi açıldı.Serginin açılışında konuşan Çarşıbaşı Halk Eğitimi Müdürü Ali Baltürk, yıl içerisinde 26 dalda 159 kurs açtıklarını, bu kurslara toplam 2 bin 614 kişinin katıldığını belirtti.

Baltürk konuşmasında, "Açılan bu kurslarımızın pek çoğunda genç bayanlar, anneler ve anneanneler olmak üzere 3 kuşağı bir arada gördük." dedi.

Baltürk, Halk Eğitim, örgün eğitim içinde veya dışında kalmış her yaş gurubundaki fertlerin, günün gelişen teknolojik, toplumsal sosyal ve kültürel şartlara uyumlarını, değişik sahibi olmalarını sağlayan, okuma-yazma ve eksik eğitimlerini tamamlayan planlı, programlı eğitim faaliyetleri olduğunu söyledi.

Törende, ilköğretim öğrencilerinin folklor gösterisi ve Keşan Defilesi vatandaşlar tarafından beğeni topladı. Kurslarda başarılı olan kursiyerlere belgeleri verildi .