Şamil Tayyar: İki Elim Yakalarında Olacak

Gaziantep'teki polis kaynaklı yapı hakkında inceleme başlatıldığını belirten Şamil Tayyar, incelemeyle görevlendirilen polis müfettişlerine seslendi. Tayyar, 'Olay örtbas edilmeye çalışılırsa ellerim yakalarında olacaktır' dedi.

Şamil Tayyar: İki Elim Yakalarında Olacak
Son günlerde oldukça önemli iddialarla gündemde olan AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar A Haber 'de canlı yayın konuğu oldu. Siyaseti dizayn için Gaziantep 'te polis kaynaklı bir yapının olduğunu, kendisinin ve yakınlarının dinlendiğini iddia eden Tayyar, Gaziantep 'te oluşan yapıyla ilgili iki polis müfettişinin görevlendirildiğini belirtti. Polis müfettişlerine seslenen Tayyar, 'Giden müfettişler bir meslek mutaassıbıyla hareket ederler ve olayı örtbas etmeye çalışırlarsa iki elim yakalarında olacaktır. ' dedi.

Gaziantep 'te oluşan yapının doğrudan kendilerini hedef almadığını kaydeden Tayyar, bu yapının daha önceden bazı siyasetçileri dinlediğini şimdilerde ise bu işlemi rant için devam ettirdiklerini ifade etti. Bu şebekenin faaliyetlerini sürdürürken ağlarına düştüklerini belirten Tayyar, 'Siyasete girmemizle birlikte bizi de kontrol altına alma ihtiyacı hissetmişler gibi anlaşılıyor ' dedi. Özel görüşmelerinin farklı yerlerde ve üçüncü ellerde servis edildiğini öğrendikten sonra bu yapıyı teyit ettiklerini belirten Tayyar, yaşananlarla ilgili İçişleri Bakanlığı 'na dilekçe verdiğini söyledi. Kendilerine gelen vahim iddialar doğrultusunda İçişleri Bakanlığı 'na bilgi verdiklerini kaydeden Tayyar, inceleme için iki polis müfettişinin görevlendirildiğini söyledi. Tayyar inceleme süreciyle ilgili olarak şöyle devam etti;

'İKİ ELİM YAKALARINDA OLACAK'

'Buradan ümit ediyorum ki bir şey çıkar. Giden müfettişler bir meslek mutaassıbıyla hareket ederler ve olayı örtbas etmeye çalışırlarsa buradan ifade ediyorum ki; iki elim yakalarında olacak. Bu dünyada da öbür dünyada da bunun hesabını sormak istediğimi buradan ifade etmek istiyorum. Eğer kapatma yönünde bir irade gösterirler ve örtbas etmeye çalışırlarsa da İçişleri Bakanı 'nın inisiyatif kullanıp Gaziantep Emniyeti 'ndeki bütün taşları yerinden oynatması gerektiğini düşünüyorum. Eğer bunu yapmazsa da Bakan 'ın bu suça ortak olacağını düşünüyorum '

'ŞANTAJ YAPILDI'
Yapının işleyişine yönelik açıklamalarda da bulunan Tayyar, bakan ve milletvekilleri ile en çok görüşen isimlerin teknik takibe alındığını ifade etti. Kendilerine yakın olan isimlerin de dinlendiğini kaydeden Tayyar, bu isimlerin 'önleyici istihbarat ' adı altında teknik takibe takıldığını iddia etti. Genellikle terör olayları sırasında kullanılan bu kavramın (Önleyici İstihbarat) suistimal edildiğini kaydeden Tayyar, 'Bu yolla tüm Türkiye 'yi dinleyebilirsiniz. Bugün bu ekranda bana soru soruyorsunuz. Yarın emniyet sizinle de ilgili bir suç isnat edip sizi de dinleyebilir ' dedi. Emniyet 'in elde ettiği telefon görüşmelerinin şantaj ya da tehdit amacıyla kullanılabileceğini belirten Tayyar, bu yöntem ile kendisine şantaj yapıldığını da öne sürdü.   'Önleyici istihbarat ' adı altında yapılan dinlemelerin mahkemede delil olarak kullanılamadığını hatırlatan Tayyar, 'Delil olarak kullanamayacağınız bilgilere neden ihtiyaç duyuyorsunuz? ' diye sordu. Oluşan yapının farklı amaçlarda olduğunu iddia eden Tayyar, 'Burada bir suçu ortaya çıkarmaya yönelik bir gayret yok. Burada başka bir hesap var. Biz bu hesabı bozmak adına sesimiz çıktığınca ifade ediyoruz. ' şeklinde konuştu.