İlgın’da Memurlar İş Bıraktı

Hükümet ile kamu sendikaları arasındaki pazarlıkları protesto eden sendika üyesi memurlar Ilgın’da iş bıraktı.

Fahrettin Altay Paşa Parkı’nda Memur-Sen’e bağlı, Eğitim Bir-Sen, Sağlık-Sen ve Enerji Bir-Sen Ilgın Temsilcikleri, basın açıklaması yaparak, neden iş bıraktıklarının gerekçelerini anlattı. Hükümet’in 2012 için son sınır olarak açıkladığı 3,5+4 oranını kabul etmeyen memurlar adına basın açıklaması yapan Memur-Sen Ilgın İlçe Temsilcisi Cemal Ebabil, "Memur-Sen olarak, hiçbir zaman vakur ve saygın kimliğimizi zedelemeyeceğiz. Bu güne kadar da sürdürdüğümüz kararlılıktan ödün vermeden mücadelemize devam edeceğiz. Bu mücadeleden vazgeçeceğimizi bekleyenler umarız yanılmanın acı faturasını yaşamazlar." diye konuştu.

Ebabil basın açıklamasının devamında, "Anayasanın 53. Maddesinde yapılan değişiklikle toplu sözleşme hakkını elde ettik. Bu doğrultuda yasa tamam artık iş masada dedik. Gerçekçi tekliflerimizi müzakere masasına taşıdık. Bunlar, enflasyon artı refah payı, emekli mağduriyetlerinin giderilmesi, hükümetin bazı çalışanlarına verdiği ekstra artışın tüm çalışanlara yansıtılması, iş güvencesinin herkes için olmasıydı. Karşılaştığımız tabloda ise buçuklu bir harçlık haricinde hiçbir kalemde ne düzeltme, nede maaş artışı ortaya kondu. Böyle bir durumda, temsil ettiğimiz geniş kitleler adına kararlılığımızı ortaya koyup alanlara inmiş bulunuyoruz. Hükümetten beklentimiz, kamu çalışanlarının haklı taleplerinin karşılanmasıdır." dedi.

Sağlık-Sen İlçe Başkanı Mehmet Uğur ise, yaptığı yazılı açıklamada, “Türkiye eğer büyüyorsa biz bu büyümeden payımızı istiyoruz. Ancak, Maliye Bakanı ve diğer yetkililerin yansıttığı gibi ekonomide işler rayında değil. Bu konuda birileri rol yapıyor. Ekonominin canlanması, holdinglere kredi sağlayarak onları şişirmekler olmaz. Ekonominin canlanması, emeğin karşılığını vererek çalışma ve üretme şevkini arttırarak huzur ortamını oluşturarak olur. Alın terinin karşılığını vermeyen kamu veya özel şirketler büyümeden bahsedemez. Dünyanın en iyi kriz yöneten ülkesiysek, bunu biz memurlarda hissetmeliyiz." ifadelerini kullandı.Eğitim Bir-Sen, Sağlık-Sen ve Enerji Bir-Sen’e üye memurlar, basın açıklamasını ardından olaysız şekilde dağıldı.