Davul Zurnayla Zam Protestosu

Türkiye Kamu-Sen Nevşehir İl Temsilciliği tarafından Nevşehir Valiliği'nde bulunan Atatürk Anıtı önünde "İş Bırakma" eylemi gerçekleştirildi.

Davul Zurnayla Zam Protestosu
Eyleme Türkiye Kamu-Sen'e bağlı işkolları, işyeri ve ilçe temsilcileri, üyeler ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Eylemde, memurlar boş tencere etrafında ekmek yedi, davul zurna eşliğinde halay çektiEyleme, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Türk Büro-Sen İl Temsilcisi Ömer Koç, Türk Haber-Sen İl Temsilcisi Ercüment Tunç, Türk Emekli Sen İl Temsilcisi Yavuz Soysaldı, Türk Tarım Orman Sen İl Temsilcisi Bayram Uçar'ın da katıldı.

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, memurların verilen komik zamlarla kandırılmak istendiğini ancak bunun başarılamayacağının ispatının meydanlarda olduğunu kaydetti.

Memurların üretimden gelen gücünü göstermek üzere iş bırakma eylemi yaptığını ifade eden Uğur, hükümetin tabloyu iyi analiz etmesini istedi.Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin ise yapmış olduğu konuşmada; yıllardır kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerinin ilerletilmesi için mücadele verdiklerini ve bu mücadelenin öncelikli hedefinin kamu görevlilerinin toplu sözleşme, grev ve siyaset haklarını da içeren çağdaş, ILO standartlarında sendikal haklar olduğunu vurguladı .