Kamu Çalışanlarına Sağlıklı Yaşam Semineri

Dalaman Toplum Sağlığı Merkezi tarafından kamu çalışanlarına yönelik ‘Sağlıklı Yaşam Semineri’ düzenlendi.

Kamu Çalışanlarına Sağlıklı Yaşam Semineri
Dalaman Toplum Sağlığı Merkezi Hekimi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek ile Devlet Hastanesi Diyetisyen Hekim Dilber Pihava tarafından kamu çalışanlarına yönelik ‘Sağlıklı Yaşam Semineri’ düzenlendi.

Tarım İşletme Müdürlüğü’nün Sinema Salonu’nda düzenlenen seminere; Kaymakam Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Sedat Yılmaz, Kurum amirleri ve kamuda çalışan personel katıldı.

Toplum Sağlığı Merkezi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek; genelde kadınlarda görülen meme kanseri, kalp krize hakkında ve nasıl hareket edileceğini sinevisyon sunumu ile anlattı.

Devlet Hastanesi Diyetisyen Hekimi Dilber Pilava ise, sağlıklı yaşamanın gereksemelerini örnekler vererek seminere katılan kurum amirlerine ve kamu personelini beslenme konusunda detaylı bilgiler verdiler.

Düzenlenen semliner ile ilgili bilgi veren Kaymakam Yılmaz Şimşek; “ Toplum Sağlığı Merkezi Hekimi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek tarafından son yıllarda sık sık rastlanan kadınlardaki meme kanserinin belirtileri ve kadınların kendilerine kontrol etmeleri bakımından erken teşhisin önemini ve kalp kirizi geçirenlerin ilk önce nelerin yapılmasını tedaylı olarak anlattı. Devlet Hastanesi Diyetisyen Hekimi Dibler Pihava ise, sağlımlı yaşamanın önemli olduğunu, yiyeceklerin dikkatli olarak tüketilmesini örnekler vererek, daire amirlerine ve kamuda çalışan persenolimize detaylı bilgiler verdi. Bundan sonrada bu tür seminerlerimiz devam edecektir” dedi .
Kaynak: İHA