Vali Özdemir Çakacak’ın Köy Ziyaretileri

Karahallı ilçesinde çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunan Vali Özdemir Çakacak, ilçeye bağlı Külköy de vatandaşlarla sohbet etti.

Vali Özdemir Çakacak’ın Köy Ziyaretileri
Köy muhtarı Sinan Uzhan ve köy halkı tarafından karşılanan Vali Özdemir Çakacak’a İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay İsmail Özcan, Karahallı Kaymakamı Sinan Aslan, İl Genel Sekreteri Servet Ecemiş, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, daire müdürleri eşlik etti.

Köy halkına hitap eden Vali Özdemir Çakacak, KÖYDES projesinin köylere yönelik yapılan en büyük projelerden biri olduğunu belirterek köylerin alt yapısının güçlendirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini, artık şehirlerde ne tür imkânlar varsa köylerde de aynı imkânların olması için çalıştıklarını dile getirdi.

KÖYDES projesi ve İl Özel İdaresi tarafından köylerin alt yapı ve diğer ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik çok önemli çalışmalar yapıldığını belirten Vali Özdemir Çakacak, “Bu projeler sayesinde köylerimizde sağlıklı şebeke suyu kullanılmaktadır. KÖYDES projesi kapsamında İl Özel İdaresi tarafından 328 kilometre 1. ve 2. kat asfalt yapıldı. Bunun ötesinde 30 kilometre stabilize kaplama yapıldı. 2009 kilometre bakım çalışması yapıldı. 300 bin metrekare kilitli parke taşı döşendi. 145 köye çocuk oyun gurubu koyduk. Bütün muhtarlarımıza İl Genel Meclisinin aldığı karar doğrultusunda bilgisayar verdik. Muhtarlarımız köylerde devletin ilk kapısıdır. Bütçe çerçevesinde köylerin ihtiyacını gidermeye yönelik çalışmalar yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Yılsonu itibari ile tarımsal hizmetler ve hayvancılık için kırsal kalkınma projelerinin başlayacağını ifade eden Vali Özdemir Çakacak, “Kırsal Kalkınma Ajansı tarafından köylerdeki kırsal kalkınmayı destekleyecek tarımsal projelere destek verilecek. Kırsal Kalkınma Ajansı tarafından proje çağrısına çıkıldığında köylerimizde bilgilendirme çalışmaları yapılacak ve köylerimizden kırsal kalkınmayı destekleyecek projeler hazırlamalarını isteyeceğiz” dedi.

Hayvan hırsızlıklarına karşı her türlü önlemi aldıklarını ancak köy halkının da bu konuda destek olması gerektiğini dile getiren Vali Özdemir Çakacak “Öncelikle köylerimizde mallarımıza sahip çıkma konusunda biraz daha dikkatli olmak gerekiyor. Alın terinizle, emeğinizle elde ettiğiniz mallarınızı, ürünlerinizi türlü kurnazlıklarla çalmak ve haksız kazanç elde etmek isteyen hırsızlara, dolandırıcılara karşı uyanık olmak gerekiyor. Köylülerimizi meydana gelebilecek hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı uyarmak için sürekli olarak bilgilendirmeye çalışıyor, broşürler dağıtıyoruz. Tabi asıl önemli olan köylümüzün gerekli tedbirleri alması, köye giriş çıkış yapan yabancı araçlara ve köyle alakası olmayan şahıslara dikkat etmesidir. Şüpheli durumlarda köylümüz, muhtarımıza veya Jandarmamıza derhal haber vermelidir” dedi.

Köy halkına, ürünlerinin bol ve bereketli olmasını dileyen Vali Özdemir Çakacak, muhtarlık ve hayırseverler tarafından yapılan anaokulundaki incelemenin ardından köyden ayrıldı .
Kaynak: İHA