Murat Menteş, 'yazmaktan Hiç Hoşlanmıyorum'

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 4. Kitap Fuarı’nda yazarların gerçekleştirdiği söyleşilere vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Murat Menteş, 'yazmaktan Hiç Hoşlanmıyorum'
" Romandan uyarlanmış hayat" üzerine söyleşi yapan yazar Murat Menteş, yazılarıyla ilgili ilginç bir itirafta bulundu. Menteş, yazmaktan hiç hoşlanmadığını ve yazarken hiç eğlenmediğini söyledi.

Murat Menteş, buna karşılık okumanın daha keyifli olduğunu dile getirdi.

Roman'ın gerçekte batılı bir tür olduğunu ifade eden Murat Menteş, içinde destanlar ve masallar da barındırabilmesi açısından sadece batıya mal edilemeyeceğini vurguladı. Menteş, “Roman bütün öteki türlerin toplamıdır. Klasik romanlar kültürümüzün temelidir. Roman kahramanları gerçek gibidir. Bazı roman kahramanları bizden daha gerçektir. Hayatın anlamını kavramak istiyorsak roman okumalıyız. Benim romanlarımda mana bulabiliyorsanız ne ala. Anlaşılır şeyler yazmaya devam ediyorum” dedi.

Romanların filme dönüştürülmesi konusunda ne düşündüğü ile ilgili soru üzerine Menteş, "Okuduğum romanın çekilmiş filmini izlemek istemiyorum. Zaten ne olacağını biliyorum. Bir filmi iki kez izlemek gibi” diye konuştu.

"Kitaplarında ideoloji var mı?" sorusunu da Menteş, "Ben gerçek yaşamı yazıyorum. İdeolojiyi anlatmak yarım saati geçmez" diyerek cevap verdi .
Kaynak: İHA