İhalede Usulsüzlük Yaptıkları İddiasıyla Gözaltına Alınan 9 Kişiden 2'si Tutuklandı

Çanakçı Belediyesi ihalesinde usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 kişiden 2'si tutuklandı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Çanakçı Belediyesi'nin çöp arıtma tesisi ihalesinde usulsüzlük yapıldığı ihbarıyla başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 8 kişi ile devam eden çalışmada daha sonra gözaltına alınan kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Savcılık sorgulamasından sonra mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Hasan Acar ile Adnan Yıllar, tutuklandı. Çanakçı Belediye Başkanı Sebahattin Şenel ile A.Ç.Ö, M.E, B.K, A.K, H.K ve S.T.K. ise adli kontrole tabi tutulmak şartıyla serbest bırakıldı.

Giresun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Çanakçı Belediyesi'nin çöp arıtma tesisi ihalesine Antalya'dan başvuran 2 firmadan birinin gerçek sahibinin, firmasının adı kullanılarak ihaleye girildiğine yönelik Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunması üzerine, ''ihalede usulsüzlük yapıldığı'' iddiasıyla dün Çanakçı Belediyesi'nde arama yapıp bazı bilgisayarlara ve belgelere el koymuştu.

Çanakçı Belediye Başkanı Şenel ve belediye görevlilerinden A.Ç.Ö, M.E, B.K, A.K, H.K. ile Antalya'da yakalanan Hasan Acar, Adnan Yıllar ve S.T.K, gözaltına alınmıştı .
Kaynak: AA