Yozgat’ta Toprağa Gömülü Bulunan Ceset Sayısı 3 Oldu

Yozgat’ın Yenifakılı ilçesinde, 2 Mart tarihinde kaybolan ve 28 Nisan tarihinde tarlada gömülü bulunan belediye personeli Şinasi Sarıaslan’ın (51) cinayetini soruşturan jandarma, bugün de 1'i evin bahçesinde, 1'i arazide gömülü olmak 2 ceset daha buldu.

Yozgat’ta Toprağa Gömülü Bulunan Ceset Sayısı 3 Oldu
Böylece, bulunan ceset sayısı 3 oldu.Yenifakılı Belediyesi'nde çalışan Şinasi Sarıaslan, 2 Mart 2012 tarihinde kaybolmuş, ailesi, durumu jandarma ve polise bildirerek aramaya başlamıştı. 28 Nisan tarihinde bir çiftçi tarlasını ilaçlarken yarı gömülü vaziyette bir ceset görünce, durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma, yaptığı incelemede, cesedin Şinasi Sarıaslan’a ait olduğunu ve bıçaklanarak öldürüldüğü tespit etti. Olayın ardından soruşturmasını derinleştiren jandarma, olayla alakalı 6 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahısların sorgulanmasında 2 kişinin daha öldürülerek gömüldüğü belirlendi. Gece Dursun K.’ın (33) evinin bahçesini kazan emniyet ve jandarma ekipleri, bir kadın cesedi, çöplük mevkiinde bir çam ağacının altında ise bir erkek cesedi buldu. Kadın’ın Mehtap Y., erkeğin ise kadının kayınbiraderi Ziya Y. (30) olduğu tespit edildi. Çıkarılan cesetler, otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, öldürülen Mehtap Y. ve Ziya Y.’nin, öldürüldükten sonra cep telefonlarından ailelerine 'biz birlikte kaçtık, kimse aramasın' diye mesaj gönderildiği iddia edildi. Ziya Y.’nin Yenifakılı ilçesinde bir gazinoda çalıştığı öğrenildi. Altındağ Mahallesi Muhtarı Habib Budak, polislerle akşam birlikte olduğunu belirterek, "Yapılan aramada Dursun K.’ya ait evin bahçesinde bir bayan cesedi bulundu. Bir diğer ceset de çöplükte bulundu." dedi.

Yenifakılı Belediye Başkanı Hüseyin Uyar da Yenifakılı’da 3 ceset bulunduğunu ve bunlardan birinin personeli olduğunu belirterek, "Çok sevdiğim çocukluk arkadaşımdı. 2 Martta kaybolmuştu. Personelimiz tarlada ölü olarak bulundu, güvenlik güçlerimiz çok iyi çalıştı. Onlarla ilgili birçok insan sorgulandı. İstihbaratımız çok güzel çalıştı. Bu çalışmalar neticesinde çorap söküğü gibi geldi. İlçemizde gazinoların çok olmasından dolayı büyük sıkıntılar yaşıyoruz." dedi.