Ortaköy'de Doğaya Atılan Tarım İlacı Kutuları Sağlığı Tehdit Ediyor

Ortaköy Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Sular, ilçede doğaya rastgele atılan boş tarım ilacı kutularının sağlığı tehdit ettiğini söyledi.

Sular, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarım ilaçlarının bulunduğu boş kutuların geri dönüştürülememesinin canlı hayatını tehlikeye attığını belirtti.

Kurumlarına müracaat eden vatandaşları bilgilendirerek tarım ilacı verdiklerini anlatan Sular, ''Hangi ilacı nasıl kullanacağını çiftçiye yazılı olarak bilgi notu halinde veriyoruz. İlaçlar kullanıldıktan sonra maalesef boş kutuları bağ ve bahçelere atılıyor. Çözüm olarak ilaç bayileri verilen bir tarım ilacının boş kutusunu geri almadan ikinci bir ilacı vermemeli. Biz bunu keneyle mücadelede gerçekleştirmiştik ve başarılı olmuştuk'' dedi.

Ortaköy Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Metehan Celep ise vatandaşların tarım ilaçlarını bilinçsizce kullandığına dikkati çekerek, ''Zaman zaman tarım ilacından zehirlenenler hastanemize intikal ediyor. İlaç kutularının doğaya rastgele atılmaları insan sağlığını olumsuz etkiliyor. İlaç kutularının geri dönüşümü sağlanmalı'' diye konuştu.

İlçede, bağ ve bahçelerin yanı sıra akarsu ve çeşme kenarlarına atılmış tarım ilacı kutuları dikkati çekiyor .
Kaynak: AA