Sivas'ta Av Yasağına Uymayan 15 Kişi Yakalandı

Sivas'ın Akıncılar ilçesinde su ürünleri av yasağına uymayan 15 kişiye cezai işlem uygulandı.

Sivas'ta Av Yasağına Uymayan 15 Kişi Yakalandı
Su ürünleri av yasağı nedeniyle Kılıçkaya Barajı'nda devriye görevi yapan Akıncılar İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, İkizyurt köyü mevkisinde 15 kişilik bir avcı grubunu yakaladı.

İfadeleri alınan 15 kişiden H.Y, S.Y, İ.Ö, E.Y. ve E.D'ye para cezası kesildiği, bu kişilerin balık avında kullandığı bütün ekip ve ekipmanlarına el konulduğu belirtildi. El konulan malzemelerin, Akıncılar Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne teslim edildiği kaydedildi.

İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Abdullah Bilgiç, su ürünleri av yasağına uymayan vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Öte yandan yetkililer de su ürünleri av yasağının 1 Nisan-1 Temmuz tarihleri arasında geçerli olduğunu belirterek, göl ve iç sularda sazan, yayın, şiraz, tatlısu kefali ve türlerinin avlanmasının yasak olduğunu kaydetti.

Yasağa rağmen vatandaşların hafta sonu tatilini değerlendirmek amacıyla balık avına çıktığını aktaran yetkililer, ''Ancak bu türlerin belirtilen tarih aralarında üreme mevsimi olduğundan dolayı bu yasaklara riayet edilmesi ve doğal hayatın korunması kapsamında büyük önem arz etmektedir. Vatandaşlarımızın bu yönde duyarlı olması konusunda ve idari para cezaları sonucu mağduriyet yaşamamaları kapsamında balık avı yapmamalarını önemle rica ediyoruz'' ifadelerini kullandı .
Kaynak: AA