Usta Yönetmen Mesut Uçakan Kader Mahkumları İle Biraya Geldi

Kırıkkale Üniversitesi'nin düzenlediği "38. Sanat Yılına Saygı ve Yaşam Boyu Onur Ödülü" programına katılmak üzere Kırıkkale'ye gelen Ünlü Yönetmen Mesut Uçakan, Kırıkkale'nin Delice Kapalı Cezaevi'nde kader mahkumları ile bir araya geldi.

Usta Yönetmen Mesut Uçakan Kader Mahkumları İle Biraya Geldi
Kırıkkale Delice Kapalı Cezaevi'nde cezaevi yönetimi tarafından mahkumlara "Reis Bey" isimli filminin gösterimi yapıldı. 'Reis Bey' filminin yönetmeni Mesut Uçakan da film gösterimi öncesinde kader mahkumlarına sürpriz bir ziyaret yaparak onlarla kısa bir söyleşi gerçekleştirildi.

Filmin içeriği dolayısıyla cezaevlerinde gösteriminden dolayı memnun olduğunu ifade eden Uçakan, bu tür sosyal sorumluluk projelerine destek vermenin bir vicdani sorumluluk olduğunu dile getirdi. Mahkumların sorularına da cevap veren Ünlü Yönetmen, mahkumları dışlayan toplumların, aslında vicdanlarının mahkum olduğuna vurgu yaptı.

Uçakan, cezaevleri ile alakalı filmlerin çekiminde ezbere dayalı bir mantık güdülmesinin yanlış olduğuna, film çekimi öncesi hazırlıklarda ve senaryo yazımında esaslı bir araştırmanın mutlaka yapılması gerektiğine ve kendi çalışmalarında buna özen gösterdiğine değindi. Sinemada, milli değerlerimize saygı konusunu da gündeme getiren ve bu mücadelenin sinemadaki öncüsü hüviyetinde olan Uçakan, bir kültür geleneğinin oluşması bağlamında yıllarca verdiği mücadeleyi mahkumlarla paylaştı. Sinemada savunduğu milli değerlerin genç nesillere aktarılmasının gerekliliğine dikkat çeken Uçakan, mahkumlarla buluşmasının bu anlamda çok önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

Film gösterimi sırasında mahkumların konferans ve film gösterimine yoğun katılımları dikkat çekti. Bu katılımdan ve Cezaevi yönetiminin kendisine verdiği plaketten dolayı memnuniyetini dile getiren Usta Yönetmen, kendisinin de Kırıkkaleli olmasından dolayı bu buluşmanın kendisini duygulandırdığını belirtti.

Kırıkkale'de olmanın kendisine onur verdiğini söyleyen Uçakan, hemşerilerinden gelecek her türlü davete açık olduğunu belirtti.

Uçakan, "Kırıkkale benim memleketim ve ben memleketimde yapılan bu tür faaliyetlere elimden geldiğince ve zamanım müsait oldukça katılmaya çalışıyorum. Kırıkkale'nin tanıtımı anlamında Kırıkkale'de yapılacak her türlü proje için elimi taşın altına koymaya hazırım" dedi.

Kırıkkale Üniversitesi'nin kendisi için hazırladığı "38. sanat yılma saygı ve yaşam boyu onur ödülü" programına katılacak olan Uçakan, ödül töreninin kendisini ayrıca onurlandırdığını ve duygulandırdığını sözlerine ekledi.

Kırıkkaleli Usta Yönetmen, bu vesile ile geldiği memleketinde, programın organizesini üstlenen ve Kırıkkale'nin tek yapım firması durumunda olan Şubat Yapım'ın yönetim yerini ziyaret etti. Uçakan burada yaptığı konuşmada, "Kırıkkale'de bir proje üretim merkezi gibi çalışan ve Kırıkkale'nin tanıtımı anlamında, Kırıkkale'nin dışarıya açılan bir sanat yüzü olan Şubat Yapım imtiyaz sahibi Sezai Yeşilyurt ve ekibine teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: İHA