Katı Atık Yönetimi Belediyeler Birliği Toplantısı Yapıldı

Kırıkkale Yeşil Vadi Su Birliği ve Katı Atık Yönetimi Belediyeler Birliği'nin 2012 yılı 2. Olağan meclis toplantısı yapıldı.

Katı Atık Yönetimi Belediyeler Birliği Toplantısı Yapıldı
Toplantıda bir konuşma yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Meclis üyelerinin tamamının uyum içerisinde çalıştığını ifade ederek ayrı gayrı olmadan Kırıkkale için çalışıldığını söyledi.

Kırıkkale Katı Atık Yönetimi Belediyeler Birliği Olağan meclis toplantısı Kırıkkale Belediyesi Meclis Salonu'nda yapıldı. Birlik Tüzüğünün 15. maddesi gereği gizli oy ile Birlik encümen üyeliğine 1 yıl görev yapmak üzere Veysel Ulusoy, Allahverdi Bozkurt, Orhan Keskin ve Memiş Şensoy seçildi. Birlik Tüzüğünün 14. maddesi gereği gizli oy ile plan ve bütçe komisyon üyeliğine ise yine 1 yıl görev yapmak üzere Hakkı Vurgun, Adnan Çatalok, Yusuf Zerde, Hacı Bektaş Keçeli ve İhsan Şarlıoğlu seçildi. 2011 Mali Yılı kesin hesabı plan ve bütçe komisyonuna havale edilirken 2011 yılı faaliyet raporu ise görüşülerek karara bağlandı.

Kırıkkale Belediyesi Yeşil Vadi Su Birliği toplantısı ise kısa bir aranın ardından yine Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz Başkanlığında toplandı. Birlik Tüzüğünün 16. maddesi gereği Birlik Encümen üyeliğine 1 yıl görev yapmak üzere Ali Aydoslu, Muzaffer Bekdemir, Haydar Mercan ve Hüseyin Çakan seçildi. Birlik Tüzüğünün 15. maddesi gereği Plan ve Bütçe Komisyon üyeliğine ise 1 yıl görev yapmak üzere Tahsin Kandemir, Meliha Kaya, Engin Özkan, Hüseyin Koyuncu ve Mehmet Torun seçildi. 2011 Mali Yılı kesin hesabı plan ve bütçe komisyonuna havale edilirken 2011 yılı faaliyet raporu ise görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda bir konuşma yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Katı atık birliğinin Kırıkkale'ye kazandırdığı katı atık depolama tesisinin Kırıkkale için büyük önem arz ettiğini ancak tesisten yararlanan sayısının az olduğunu ve diğer belediyelerin de yararlanmasını beklediklerini söyledi.

Şu anda tesisi Kırıkkale Belediyesi ve Sulakyurt Belediyesi kullandığını hatırlatan Belediye Başkanı Korkmaz, "Temennimiz bu sayının artması. Katı atığın tesise getirilmesi biraz maliyetli. Bu yüzden sayı aşağı seviyelerde. Ama insan sağlığı için bu tesise ihtiyacımız vardı. Sayının önümüzdeki dönemlerde artmasını bekliyoruz" diye konuştu .
Kaynak: İHA